Bundeling

Veelgestelde vragen

We beantwoorden vanzelfsprekend al je vragen met alle liefde persoonlijk. In onderstaand overzicht kun je alvast de antwoorden lezen op de meestgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

Onze veelgestelde vragen

Wij exploiteren een netwerk met meerdere landelijke afdelingen. Is alle informatie altijd voor iedereen in te zien?

Ja, maar ook nee. Alle informatie kun je voorzien van zogenaamde ‘labels’. Op basis van die labels kun je volledig zelf bepalen welke informatie door wie wordt gezien of ontvangen.

Kan ik Bundeling ook gebruiken voor het presenteren van bijvoorbeeld een nieuwe binnendienst collega?

Jazeker. Jij bepaalt zelf welke informatie je wilt delen, of dat nu gaat om bedrijfsnieuws, nieuwe collega’s of het vieren van een bedrijfsfeestje, alles kan!

Wij gebruiken al een Intranet, hebben wij Bundeling dan überhaupt nodig?

Bundeling is veel meer dan een intranet. Het is een interactieve en verbindende oplossing en die niet alleen gericht is op het beschikbaar stellen van informatie. Neem even contact op en we leggen je het verschil tussen Intranet en Bundeling graag persoonlijk uit.

Wij hebben een scala aan informatiekanalen en portals voor onze medewerkers. Hoe past Bundeling daar dan nog bij?

De kracht van Bundeling is dat wij enerzijds functionaliteit aanbieden zoals bijvoorbeeld een smoelenboek, maar anderzijds alle gewenste externe content samenbrengen. Oftewel, Bundelen in één app voor jouw organisatie. Wij zien het eerder zo: des te meer communicatiekanalen je hebt, des te harder heb je Bundeling nodig om overzicht te houden.

Kan ik de basisversie van Bundeling ook uitbreiden met bijvoorbeeld vier extra plug-ins?

Jazeker. Op elk gewenst moment kunnen plug-ins toegevoegd worden.

Enkele van onze leden willen niet met al hun gegevens in de app staan, kan dat?

Ja dat kan. Alleen naam en e-mailadres zijn verplicht. Alle andere gegevens zijn optioneel. Leden kunnen deze op ieder moment later nog zelf toevoegen.

Welke informatie mag ik allemaal delen in de app?

Je bent daar helemaal vrij in. Dat kan clubinformatie zijn, maar zeker ook activiteiten, evenementen of bijvoorbeeld een presentatie van een nieuwe sponsor.

Zijn er kosten verbonden aan de demo?

Goed dat je dat vraagt. Onze demo en alle andere stappen zijn kosteloos. Pas als jij 100% overtuigt bent dat Bundeling toegevoegde waarde biedt aan jouw organisatie, gaan we het over kosten hebben.

Hoe gaat zo’n training in zijn werk?

Een van onze specialisten neemt, samen met jou en je team, het Bundeling-systeem en alle mogelijkheden door. Daarbij krijg je vele tips & tricks mee om Bundeling op de allerbeste manier te introduceren binnen jouw organisatie. #connect smarter

Als wij onze app lanceren, kan dan iedereen zomaar inloggen?

Nee. Het Bundeling platform werkt op basis van invite-only. Dat wil zeggen dat jij de volledige regie hebt over het gebruik en de inlog van jouw omgeving.

Mijn organisatie heeft een groot aantal medewerkers zonder eigen PC. Kunnen die werken met de Bundeling oplossing?

Jazeker. Bundeling is een Mobile first oplossing zodat jouw medewerkers op nagenoeg alle Apple en Android devices met de app kunnen werken. Daarnaast is Bundeling For Web beschikbaar voor alle desktopgebruikers.

Ik heb de plug-ins bekeken maar mis eigenlijk een specifieke functionaliteit. Heb ik nou pech?

Nee hoor. Een kracht van Bundeling is dat wij continu innoveren samen met onze klanten. Mis je een functionaliteit? Neem contact met ons op en daag ons uit!

Kunnen onze fans de Bundeling app ook allemaal downloaden en gebruiken?

Nee dat is niet mogelijk. De app is bedoeld voor interne communicatie binnen jullie business club en alleen op uitnodiging krijgen jouw leden toegang.

Wij willen onze tickets ook in de app hebben staan, is dat mogelijk?

Jazeker. Wij werken samen met een groot aantal partijen die ticketing verzorgen binnen de sport en voetballerij.

Wij willen de app vooral inzetten om zakelijk contact te stimuleren. Wedstrijden willen we niet in de app zetten. Is dat mogelijk?

Ja dat is mogelijk. Tijdens het inrichten van de app kunnen we alle gewenste functionaliteit aan- of uitzetten.

Wij zijn op zoek naar een manier om interactie en business te stimuleren binnen onze businessclub, is Bundeling daarvoor geschikt?

100%! Naast een communicatieplatform voor de club richting leden, biedt Bundeling jouw leden veel mogelijkheden om (zonder tussenkomst van jullie) onderling te verbinden, te introduceren, te presenteren en te communiceren. Of om in voetbaltermen te blijven; zelf een-tweetjes, driehoekjes, kansen-voor-open-doel en inkoppertjes te creëren.

Als Netwerkvereniging zijn wij op zoek naar een tool om onze leden per afdeling te informeren. Kan dat met Bundeling.

Ja. Content en functionaliteit zijn op basis van zogenaamde labels te distribueren zodat jouw leden alleen relevante informatie ontvangen. Tijdens de implementatie krijg je van ons uitleg over hoe je dat makkelijk kan instellen.

Binnen onze Businessclub hebben wij verschillende soorten sponsoren die wij allemaal willen voorzien van verschillende informatie. Kan dat?

Jazeker. Alle informatie kun je voorzien van zogenaamde ‘labels’. Op basis van die labels kun je volledig zelf bepalen welke informatie door wie wordt gezien of ontvangen.