Bundeling

“Belangrijk om niet alleen een zendfunctie te hebben, maar dat medewerkers kunnen reageren of zelf berichten plaatsen.”

Dolmans Landscaping Group is een full-service groenvoorzieningsbedrijf. Het bedrijf is landelijk actief in Nederland en heeft 2 vestigingen in België. Dolmans heeft zo’n 800 eigen medewerkers. In deze client case vertelt Claire Janssen, Chief Change Officer, hoe Dolmans al deze medewerkers weet te betrekken en informeren via de Bundeling app.

Waarvoor gebruiken jullie Bundeling?

Dolmans heeft verschillende vestigingen in zowel Nederland als België. Daardoor kan het soms lastig zijn om al je collega’s te bereiken, zeker omdat een grote groep medewerkers in de buitendienst werkzaam is. Een aardige poos geleden zijn we daarom op zoek gegaan naar een platform waarop wij als bedrijf belangrijke informatie konden delen met onze medewerkers, zonder dat ze hun privé telefoonnummer hoeven te gebruiken.

We zochten niet alleen een platform waarmee we al onze medewerkers met één druk op de knop konden informeren en betrekken bij het bedrijf, maar ook dat medewerkers zelf op een laagdrempelige manier met elkaar informatie konden uitwisselen. Zo zijn we eigenlijk bij Bundeling terechtgekomen.

Hadden jullie een wensenlijst voor jullie communicatieplatform?

We hadden van tevoren goed uitgedacht hoe dit platform eruit moest komen te zien. Wat we met name belangrijk vonden was dat wij gerichte informatie konden delen met specifieke groepen medewerkers. Hierdoor kunnen de verschillende vestigingen het platform ook gebruiken voor hun communicatie op vestigingsniveau.

Verder vonden we het belangrijk om niet alleen een zendfunctie te hebben, maar dat ook onze medewerkers konden reageren op berichten of deze zelf plaatsen. Daarnaast zochten wij een platform dat ook kon dienen als een centraal informatiepunt waar medewerkers belangrijke documentatie, procedures en doorverwijzingen naar andere apps konden raadplegen. Dat waren onze voornaamste uitgangspunten. Gelukkig bleek dat allemaal mogelijk te zijn met Bundeling én dat in onze eigen huisstijl.

Wordt er veel geplaatst door medewerkers?

Groepsoverstijgende nieuwsberichten plaatsen we zelf, maar voor iedere vestiging hebben we besloten chatgroepen te maken waar men mededelingen kan doen. Daar kunnen ze makkelijk alles met één druk op de knop delen.

Verder hebben we een ‘trots om te delen’ module ingericht. Hierdoor hebben we ruimte gecreëerd voor medewerkers om successen te delen en trots te kunnen zijn op het vakmanschap dat nodig is bij het realiseren en het beheren van groen. We hebben deze module zo ingericht dat medewerkers foto’s, eventueel aangevuld met tekst, kunnen plaatsen en dat anderen dat kunnen high-fiven of erop kunnen reageren. Onze medewerkers kunnen zelf kiezen of ze dit alleen met hun vestiging delen of met het hele bedrijf. Zo staat in principe iedereen met elkaar in contact en creëren we inzicht in hetgeen wat gaande is binnen ons bedrijf.

Zie je dan ook dat daar veel op gereageerd wordt?

Ja, best wel. Je moet je afvragen, is de informatie need-to-have of nice-to-have. Sommige mensen vinden het social media gehalte minder leuk, maar daarom hebben we het platform zo ingericht dat je als medewerker zelf kunt bepalen waar je wel of geen meldingen van wilt ontvangen.

Merken jullie verschil op gebied van interne communicatie?

We analyseren dat aan de hand van de gebruikersdata in Bundeling en ook jaarlijks middels de Great Place To Work enquête die alle medewerkers ontvangen. Wat je merkt, is dat we binnen de vestigingen zien dat de interne communicatie inderdaad meer gestroomlijnd en geoptimaliseerd is. Natuurlijk is er nog genoeg te doen en te verbeteren op het gebied van interne communicatie, maar daar werken we met ons allen aan.

Hoe zou je jullie ervaring met Bundeling omschrijven?

We zijn erg positief over Bundeling. Als bedrijf moet je natuurlijk wel zelf tijd investeren in je interne communicatie, maar Bundeling is een tool dat hieraan bijdraagt. Bundeling helpt je bij zowel de implementatie als de optimalisatie van het gebruik van de app.