Bundeling

“We zijn echt heel enthousiast over Bundeling!”

Zou jij jezelf en Oté Pharma kunnen introduceren?

Mijn naam is Ilse Cuijpers en ik ben bij Oté werkzaam als medewerker Marketing & Communicatie. Oté is gevestigd in het Brabantse Uden, waar we contactlenzenvloeistof, oogdruppels en oogsprays ontwikkelen en produceren. Dit vermarkten we inmiddels wereldwijd in meer dan 60 landen.

Hoe kwamen jullie voor het eerst in contact met Bundeling?

Twee collega’s kwamen via een kennis in aanraking met Bundeling en vonden het dusdanig interessant dat we Bundeling hebben uitgenodigd om meer uitleg te geven over de mogelijkheden. Volgens mij is Pim Balkestein in oktober 2021 bij ons langsgekomen en waren we direct overtuigd. Toen is het eigenlijk ook heel snel gegaan, want eind november 2021 was het platform gewoon al in gebruik. Inmiddels maken we dus exact een jaar gebruik van ons eigen Bundeling platform.

Hoe is het implementatieproces verlopen?

Lucas Hermans kwam een week na de afspraak met Pim al bij ons langs om ons verdere uitleg te geven over de werking en de inrichting van het platform. We hebben besloten om te starten met de basis versie en deze langzaam uit te breiden met meer functionaliteiten. Uiteindelijk willen we ook gebruik gaan maken van de Easydus koppeling, waarmee we onze bedrijfsprocessen verder kunnen automatiseren.

Oté Pharma mockup

Wat was de reactie vanuit jullie medewerkers?

We merkten direct dat we de meeste feedback of tractie kregen op persoonlijke berichten. Iets waarbij een persoon centraal staat. Zo kregen we bijvoorbeeld bezoek van een klant uit Polen, waarmee we al 17 jaar samenwerken. Hier hebben we een kort bericht met een leuke foto van geplaatst. Daarnaast hebben we laatst mooie successen geboekt in Amerika en hebben onze Oté Amerika collega’s voor het hele bedrijf donuts geregeld om dit succes te vieren. Deze berichten kregen meer dan 25 likes, wat voor ons best veel is, want we zitten gemiddeld met ongeveer 100 collega’s in de app.

Welke leuke dingen delen jullie nog meer in het platform?

We informeren elkaar over leuke feitjes en stellen elkaar ook praktische vragen. Moet er iets gebeuren waarbij er hulp nodig is, dan wordt dat in het platform gevraagd. Daarnaast stellen we nieuwe collega’s voor, krijgen we automatisch verjaardagsmeldingen en delen we vacatures en bijvoorbeeld ook geboortenieuws. Ik zie nu bijvoorbeeld dat er collega’s naar de beurs zijn geweest en daar met een foto en een leuk verhaal verslag van doen. Vandaag is het trouwens ook de dag van de BHV’er, dus dan wordt er een mooi bericht gedeeld dat onze BHV’ers vandaag in het zonnetje zijn gezet.

“We zijn vooral enthousiast omdat je op een makkelijke en snelle manier in contact bent met je collega’s”

Hoe ervaren jullie Bundeling tot nu toe?

Waarschijnlijk had je het al enigszins door, maar we zijn echt heel enthousiast over Bundeling! We hebben korte lijntjes met de medewerkers van Bundeling en dat ervaren we als uiterst prettig. Zeker in de opstartfase, waarin we binnen een paar weken het platform hebben gelanceerde richting onze 100 medewerkers, wil je er toch zeker van zijn dat alles goed is ingericht. We zijn vooral ook zo enthousiast omdat je op een makkelijke en snelle manier in contact bent met je collega’s en je zowel vanuit het bedrijf berichten kunt plaatsen, als ook collega’s zelf de ruimte kunt geven om verschillende zaken met elkaar te kunnen delen.