Bundeling

Tweeweg communicatie: communiceren anno 2022

Tweeweg communicatie. Het is dé manier van communiceren in 2022. Om eerlijk te zijn was dit al langer zo, maar je zult deze term vanaf nu steeds vaker voorbij zien komen. Bedrijfscommunicatie waarin zenden, zonder luisteren de norm is wordt verleden tijd. Dat is niet zonder reden. Deze nieuwe kijk op communicatie heeft namelijk ontzettend veel voordelen voor je organisatie!

Wat is tweeweg communicatie?

Tweeweg communicatie is een gesprek of interactie tussen twee. Vereiste is dan wel dat het gesprek of de interactie over-en-weer gaat. Dat wil zeggen dat beide partijen zowel zender als ontvanger zijn. Oftewel; de een zegt iets en de ander heeft de kans daarop te reageren.

Bij ‘eenweg’ communicatie heb je één zender en één ontvanger, terwijl beide partijen zowel zender als ontvanger zijn bij tweeweg communicatie.

Waarom is tweeweg communicatie belangrijk?

Een aantal redenen waarom tweeweg communicatie belangrijk is:

Verbeterde productiviteit

Tweeweg communicatie zorgt voor meer productiviteit doordat afdelingen en medewerkers worden gestimuleerd kennis te delen, vragen te stellen en te discussiëren. Hierdoor stijgt het begrip binnen je organisatie voor verschillende processen en handelingen.

Wil jij je workflows optimaliseren met Bundeling? Lees alles over onze samenwerking met Easydus

Verhoogde werktevredenheid

We voelen ons allemaal beter wanneer we het gevoel krijgen dat er geluisterd wordt. Door ruimte te maken voor tweeweg communicatie geef je medewerkers het gevoel dat er naar ze geluisterd wordt. Dit zorgt ervoor dat jouw collega’s zich meer verbonden met elkaar – en jouw onderneming voelen.

Beter samenwerken:

Tweeweg communicatie zorgt er niet alleen voor dat communicatie tussen verschillende ‘lagen’ beter verloopt. Het benadrukt ook nog eens dat er bij jou op de werkvloer een ‘open bedrijfscultuur’ heerst. Dit gevoel zorgt ervoor dat men beter met elkaar samenwerkt en omgaat. Medewerkers krijgen meer begrip voor elkaar en elkaars taken, hierdoor zijn ze vaker bereid om elkaar uit de brand te helpen.

Ook zorgt deze open cultuur voor meer creatieve ideeën of oplossingen. Medewerkers denken namelijk vaker na over wat de output van hun werk voor impact heeft op andere afdelingen.

Hoe bevorder je tweeweg communicatie?

Tweeweg communicatie bevorderen is een kwestie van zowel systemen als cultuur. Je zult beide aan moeten pakken om tweeweg communicatie op een effectieve manier toe te passen in je organisatie.

Systemen

Systemen zorgen ervoor dat er wel, of juist geen ruimte is voor tweeweg communicatie. Maakt jouw organisatie nog gebruik van een ouderwets intranetsysteem? Dan is de kans dat deze tweeweg communicatie bevordert – of überhaupt toelaat, klein. Een goed systeem voor tweeweg communicatie bevordert medewerkers om hun mening of steun te geven over de laatste ontwikkelingen binnen je bedrijf.

Met Bundeling geef je jouw medewerkers volop de mogelijkheid om niet alleen berichten te ontvangen, maar ook te zenden. We hebben ons platform zó ingericht, dat het medewerkers stimuleert om hun mening te geven en zelf leuke updates te delen. We noemen dit ook wel ons sociaal intranet! Door gebruik te maken van de Bundeling app bind je medewerkers en verhoog je het merkgevoel rondom jouw organisatie. Bekijk onze functionaliteiten!

Cultuur

Een nieuw systeem is altijd spannend om te introduceren, maar pas op! Zonder een cultuurverandering gaat ook een nieuw systeem niet zorgen voor een open bedrijfscultuur. Als organisatie zul je zelf aan de slag moeten om een omslag te maken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een interne campagne die medewerkers erop attendeert dat hun mening van belang is voor jouw organisatie.

Cultuurverandering zal niet van de ene op de andere dag plaatsvinden. Dat betekent dat je soms het voortouw moet nemen. Vraag naar de mening van je medewerkers en vraag ze ook om deze uit zichzelf te delen, laat weten dat je hun inbreng waardeert en dat ze altijd van zich mogen laten horen als ze ergens mee zitten, of een idee hebben.

Laagdrempelige tweeweg communicatie met Bundeling

Voor sommige organisaties is het een grote stap. Stoppen met zenden en starten met luisteren. Daarnaast kan ook het stukje cultuurverandering voelen als een uitdaging. Maak je geen zorgen! Het is een kwestie van doorzetten, maar ook jouw organisatie komt er wel. Je collega’s delen namelijk graag hun mening of ideeën, als ze weten dat hier ruimte voor is.

Bundeling helpt je graag met de overstap naar tweeweg communicatie. Dankzij onze app kunnen je medewerkers makkelijk nieuwsberichten, lezen, delen en hierop reageren. Zowel in de vorm van een laagdrempelige ‘high-five’ als door middel van een geschreven.

Daarnaast kun je jouw gepersonaliseerde Bundeling app vullen met relevante documenten, bijvoorbeeld voor onboarding en kun je voor talloze integraties kiezen. Hierdoor kun je Bundeling ook meteen gebruiken voor het inrichten van Workflows, het melden van schade, het invullen van declaraties, verlof-aanvragen, het terugvinden van loonstrookjes en nog véél meer!

Wil jij alles weten over Bundeling? Bekijk dan onze volledige pagina met functionaliteiten of neem direct contact met ons op