Bundeling

Hoeveel haal jij uit je zakelijke netwerk?

Haal jij momenteel het maximale uit je zakelijke netwerk? Businessclubs en netwerkorganisaties kunnen een stuk meer doen om leden met elkaar in verbinding te brengen. Met een communicatieplatform is dat zo geregeld. Lees mee en ontdek wat een communicatieplatform voor jouw zakelijke netwerk kan doen.

Waaruit bestaat jouw zakelijke netwerk eigenlijk? Onder netwerken vallen alle (groepen) mensen waarmee je informatie of diensten deelt. Je netwerk kan dus bestaan uit je LinkedIn connecties, collega’s, zakenrelaties of hele netwerkgroepen. Dit zijn vaak businessclubs of andere verenigingen die eens in de zoveel tijd bij elkaar komen om ideeën te delen en elkaar verder te helpen.

Netwerken is geven en nemen. Dat wil zeggen dat je kennis deelt, maar ook ontvangt. Een goed zakelijk netwerk helpt je verder in je carrière of business doordat je inzichten krijgt van andere mensen om je heen. Haal jij dat op dit moment uit je netwerk?

Waarom is zakelijk netwerken belangrijk?

Het doel van netwerken is om groei te realiseren voor jezelf en de mensen in je netwerk. Deze groei kan zijn op het gebied van omzet of salaris, maar dit is juist eerder een gevolg. Door persoonlijke groei door te maken, of te leren van de ervaring van andere leer jij de juiste keuzes maken voor jezelf of je onderneming.

Je hoeft als het ware niet voor iedere uitdaging die op je pad komt het wiel opnieuw uit te vinden. Je kunt gewoon naar iemand in je netwerk gaan en vragen wat hun ervaring was met dit probleem.

Hoe bouw je een netwerk op?

Je kunt op veel verschillende manieren een zakelijk netwerk opbouwen. In principe is contact leggen (en onderhouden) met mensen het enige wat je hoeft te doen om een netwerk op te bouwen. Waarschijnlijk heb je al een zakelijk netwerk, zonder dat je dit realiseert, of hier iets mee doet. Denk aan oud-collega’s, studiegenoten, LinkedIn connecties, noem het maar op!

Je kunt dan ook overal je netwerk uitbreiden. Niet alleen tijdens netwerkevenementen, beurzen of cursussen, maar ook op een verjaardag, vrijdagmiddagborrel of bedrijfsuitje.

Wil jij lid worden van een netwerkorganisatie of businessclub? Er bestaan waarschijnlijk al een hoop lokale initiatieven bij jou in de buurt. Vaak hoef je alleen maar een aanmeldformulier in te vullen of mailtje te sturen om lid te worden. Deze organisaties of businessclubs organiseren evenementen waar jij in contact kunt komen met andere ambitieuze professionals.

Waarom jij je netwerk uit moet breiden 

Maar wat is dan precies het voordeel van een breed netwerk? We zeiden het al eerder; een groot netwerk is cruciaal voor groei. Een groot netwerk helpt je om:

 • Nieuwe inzichten in je werkveld te vergaren

Als jij al jaren in hetzelfde vak zit, is de kans groot dat je dit werk al jaren op dezelfde manier uitvoert. Door te praten met mensen in je netwerk die hetzelfde vak uitoefenen leer je misschien wel iets nieuws… Je voorkomt hierdoor dat je achter komt te liggen! 

 • Een oplossing voor je vraagstukken

Een goed en breed zakelijk netwerk bestaat uit verschillende specialisten. Ieder zijn vakgebied toch? Loop jij bijvoorbeeld rond met een juridisch vraagstuk? Voor een jurist of advocaat in je netwerk is de oplossing misschien wel voor de hand liggend.

 • Kansen voor je business of om carrière een boost te geven

Wanneer jij mensen leert kennen en andersom, dan weten ze wat ze aan jou hebben. Je zult merken dat als je actief aan de slag gaat met netwerken dat je vanzelf nieuwe functies of opdrachten aangeboden krijgt.

Hoe houd je contact met je zakelijke netwerk?

Netwerken is niet alleen nieuwe contacten leggen, maar ook contacten onderhouden. De juiste mensen weten te vinden als je ze nodig hebt en zorgen dat mensen jou kunnen vinden. Dat kan lastig zijn. De drempel om offline contact met iemand op te nemen is soms hoog. Zeker wanneer de technologie niet aan jouw kant staat of wanneer je een connectie nog maar amper gesproken hebt in ‘het echte leven’.

Probeer hier tijdens je kennismaking met nieuwe mensen rekening mee te houden. Stel na je gesprek voor om te linken op LinkedIn en vraag je gesprekspartner of hij/zij het goed vindt als je over een tijdje contact opneemt. Zo heb je voor jezelf al de eerste drempel weggehaald en zul je minder het gevoel hebben dat je iemand ‘zomaar lastig valt’ met je berichtje.

Daarnaast is het goed om te weten dat de meeste mensen graag hulp bieden. En onthoudt: Een brutaal mens heeft de halve wereld!

Hoe een slim platform bij kan dragen aan jouw zakelijke netwerk

Zakelijk netwerken gebeurt naast offline ook steeds vaker online. Je kunt daarom ook veel voordelen halen uit het gebruik van een slim platform voor jouw zakelijke netwerk. LinkedIn en WhatsApp zijn zeker handig om in contact te komen met mensen, toch is dit zeker niet ideaal. Gesprekken lopen door elkaar, zijn alleen 1-op-1 mogelijk of er is weinig mogelijkheid tot personalisatie.

Ben jij al lid van een zakelijk netwerk of een businessclub? Dan kan jouw netwerkorganisatie makkelijk bij elkaar gebundeld worden. Door gebruik te maken van een eigen communicatieplatform blijft iedereen in je netwerk op de hoogte van alles wat er gedeeld wordt in je netwerk. Zo weet je zeker dat je niks mist en het meeste uit je zakelijke netwerk haalt!

Slimmer zakelijk netwerken met het Bundeling platform 

Met het communicatieplatform van Bundeling maak je makkelijk een eigen applicatie voor jouw business club of netwerkorganisatie. Zo staat iedereen in je netwerk beter met elkaar in verbinding, krijgt iedereen een fijn inzicht in aankomende evenementen en kunnen er online discussies gevoerd worden over vraagstukken waar meerdere connecties op vastlopen. Het maakt online zakelijk netwerken leuk en makkelijk.

De voordelen van het Bundeling platform voor zakelijk netwerken 

Met het communicatieplatform van Bundeling richt je jouw communicatieplatform naar eigen wens in. Met keuze uit tal van functies krijg je bij Bundeling een communicatieplatform om zakelijk te netwerken, volledig in de stijl van jouw netwerkorganisatie! Jouw Bundeling app bestaat uit functies zoals:

 • Gepersonaliseerde profielen
 • 1 op 1 gesprekken
 • Newsfeeds
 • Een activiteitenkalender
 • E-tickets voor evenementen
 • Polls
 • Een bulletin board
 • Group Chats

Je hoeft ons trouwens niet op ons woord te geloven… In de onderstaande video legt The Duke Club uit hoe zij meer verbinding realiseren dankzij het Bundeling platform.

Video afspelen

Over Bundeling 

Bundeling is een centrale hub voor communicatie. Deze kun je geheel naar eigen wens in laten richten. Denk hierbij aan je eigen huisstijl maar ook de keuze in functies die jij belangrijk vindt voor je businessclub of netwerkorganisatie. Klik hier om meer te leren over ons communicatieplatform voor zakelijk netwerken of neem contact op voor gratis demo.