Bundeling

"Boeien en binden was nog nooit zo belangrijk"

In drie jaar tijd van de één naar 150 organisaties met samen zo’n 20.000 leden. We hebben het over Bundeling, het online platform voor exclusieve communities. Ontwikkeld door IT-ondernemers Eric van den Brand en Erwin Spierings zorgt de gebruiksvriendelijke app voor verbinding binnen organisaties zoals businessclubs, brancheorganisaties en steeds meer bedrijven en overheid. Eric: “Het gebruik van Bundeling neemt een vlucht. Mensen boeien en (ver)binden wordt steeds belangrijker.”

Hoe begint zo’n succes nou? “Letterlijk per ongeluk”, zegt Eric. “Op de parkeerplaats bij Via Sana reed ik achteruit tegen een busje van F.C. Den Bosch aan. Ik heb mijn excuses aangeboden en een visitekaartje gegeven voor afhandeling van de eventuele schade. Die was er gelukkig niet, vertelde de commerciële man me de dag erna. Hij nodigde me uit voor een bezoek aan de businessclub, ik had er een topavond en vroeg hem: Hebben jullie al een app voor leden waarmee ik kan zien welke mensen lid zijn en wie er komen bij activiteiten en wedstrijden? Nee, dus! Dat wist ik uiteraard. Daar is het netwerkcommunicatieplatform ClubConnect uit ontstaan.

“Bundeling begon letterlijk per ongeluk, terwijl ik achteruit tegen een busje van F.C. Den Bosch reed op de parkeerplaats.”

In 2018 hebben we onze krachten gebundeld met Alinea Concepts (AC) uit Venray voor de sales en marketing en kozen we voor de nieuwe naam Bundeling. Die naam staat zowel in het Nederlands als het Engels (Bundling) voor bij elkaar brengen.

Spin in het web

“Bundeling is de spin in het web van de communicatie. De app is overzichtelijk en heel makkelijk in gebruik, of je nu met vijftig mensen bent of met 4.000, zoals een potentiële nieuwe klant. We richten het platform op maat in, inclusief je eigen huisstijl.” Ook Erwin, die verantwoordelijk is voor alle technische ontwikkelingen, is enthousiast over wat er al allemaal kan en wat er nog aan zit te komen. “Bundeling bundelt allerlei functionaliteiten, zoals documenten, chat, groepsberichten, social media, je interne nieuwsbrief. Het mooie van groepsbericht, bijvoorbeeld, is dat alleen degene die het bericht verstuurt de reacties krijgt en niet iedereen, zoals in whatappgroepen. Je ziet alleen wat voor jou relevant is. Een nieuwe toepassing die we nu ontwikkelen is videoreporting. Met een ingesproken video teambericht breng je verslag uit aan je manager of informeer je collega’s over dat leuke verkoopgesprek dat je net hebt gehad. Dat scheelt achteraf verslagen maken en je hebt meteen de emotie van het moment in beeld.” “Dat is goud”, haakt Eric lachend in. “Contact tussen collega’s wordt opener en directer. We zien ook dat mensen het geen enkel probleem vinden om deze werk-app op hun privételefoon te zetten en zondag thuis op de bank het laatste nieuws te bekijken.”

Databeveiliging

Hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van alle data die via Bundeling worden gedeeld? Eric: “Een grote opdrachtgever zette pas geleden een ‘ethical hacksessie’ op richting ons datacenter hier in Nederland. We zijn met vlag en wimpel geslaagd.” Erwin: “Alle berichten via Bundeling worden versleuteld. Met Bundeling blijft de interne communicatie ook echt intern.”