Bundeling

“Als de zon onverwachts schijnt zien we een explosieve piek in het app gebruik”

35 jaar geleden startte Theo Clevers met zijn eerste ijssalon in het Limburgse Grubbenvorst. Inmiddels is Clevers één van de bekendste ijssalon-formules. Met acht franchisevestigingen en een eigen ijsmakerij oogst het internationale waardering door het winnen van een aantal prestigieuze awards. In 2019 zochten de teams van IJssalon Clevers naar een nieuwe manier om de steeds grotere groep medewerkers te informeren. Ruim 2 jaar later is de Clevers app een onmisbare tool geworden binnen de organisatie.

Alles-in-één

Het team van ijssalon Clevers zocht naar een oplossing waarin ze binnen één centrale tool eenvoudig informatie ter beschikking konden stellen richting de hele organisatie of bepaalde groepen binnen de organisatie. Daarnaast was er de doelstelling om het platform zo in te richten dat iedere medewerker altijd alle relevante informatie eenvoudig bij de hand zou hebben.

“We groeiden als Clevers erg hard en alle verschillende WhatsApp groepjes voldeden niet meer. Ook werd het steeds lastiger om elke vestiging exact hetzelfde te laten doen. Met Bundeling hebben we nu echt alles in één platform geregeld. Van de planning tot instructievideo’s en van groepchats tot de menukaart.” 

Het team van ijssalon Clevers gebruikt Bundeling ook om nog meer eenheid te scheppen tussen alle vestigingen. Je wil namelijk dat de ijscoupe die je serveert er precies hetzelfde uitziet en smaakt, ongeacht op welke locatie je te gast bent. Hiervoor heeft ijssalon Clevers zeer praktische instructievideo’s gemaakt. Stapsgewijs wordt hierin uitgelegd hoe je elke coupe maakt of hoe je bijvoorbeeld een ananas perfect snijdt. Deze video’s zijn allemaal terug te vinden in de app en zorgen er dus voor dat iedereen altijd hetzelfde doet.  

Dat de invloed van het weer een belangrijke factor is bij een ijssalon zien we duidelijk terug in de statistieken. Bij warm weer zien we namelijk een explosieve piek in het app gebruik. “Als de zon onverwachts schijnt moeten we creatief omgaan met de planning en soms ook last minute hulp zoeken. Dit gebeurt allemaal in onze Clevers app. Het kan dus op sommige momenten even heel erg druk zijn op de app.”

Clevers Iphone

Onboarding en opleiding

Ook voor het opleiden en de onboarding van nieuwe medewerkers is Bundeling echt een uitkomst. “Nieuwe medewerkers krijgen automatisch een link toegestuurd en kunnen direct hun eigen profiel verder vormgeven. Ruim voor hun eerste werkdag krijgen de nieuwe medewerkers al toegang tot de Clevers app. Hierin kunnen ze zich dus al optimaal voorbereiden door alle instructievideo’s, bedrijfsinformatie en de profielen van de collega’s te bekijken.” Kim Peters is enthousiast; “Op deze manier kunnen alle nieuwe medewerkers al voorafgaand aan hun eerste werkdag een deel van de werksfeer proeven. Daarnaast draagt de app ook bij aan een extra stukje teambuilding. Zo hebben we nu bijvoorbeeld via de Clevers app een EK-poule lopen. Je merkt aan iedereen dat het leeft binnen de organisatie.”