Bundeling

“De komende periode willen we het gebruik van Bundeling nog verder opschalen”

Kun je wat over jezelf en je organisatie vertellen?

Mijn naam is Jouri Doomernik. Ik ben verantwoordelijk voor de marketing en communicatie binnen de Looije Group. Deze groep bestaat uit Looije packaging en een uitzendtak. Binnen de Looije Group verpakken we groente en fruit, voordat het doorgaat naar de supermarkt.

Waarvoor gebruiken jullie de Bundeling app?

De Bundeling app heeft verschillende functies binnen onze organisatie. Ten eerste hebben we een personeelsbestand van meer dan 150 medewerkers. Voor deze groep collega’s willen we graag het saamhorigheidsgevoel creëren.

Daarnaast zetten we Bundeling in om onze werknemers te informeren. We maken dan ook veel gebruik van de ‘nieuws’ functie. We sturen wekelijks een nieuwsupdate, die wordt dankzij de automatische vertaalfunctie voor iedere medewerker in zijn of haar eigen taal beschikbaar gesteld.

Ook zijn alle werknemers terug te vinden in onze app, hierdoor is het super makkelijk om iemand op te zoeken en contact te leggen. Verder maken we gebruik van het AppCMS. Hiermee kan onze commerciële afdeling promotiepakketten laten zien aan potentiële klanten en organiseren we een soort van verplichte quizzen over de veiligheidsnormen per verpakkingslocatie.

Wat voor nieuws delen jullie bijvoorbeeld met het personeel?

Dat kan van alles zijn. Laatst hebben we een locatie overgenomen in Waddinxveen. Daar is een groot deel van onze organisatie niet bij betrokken geweest, toch willen we dat met iedereen delen. Daarvoor is de app heel makkelijk. Ook als we bijvoorbeeld een personeelsfeestje hebben, organiseren we dat via de app.

We maken ook gebruik van het labelsysteem, zodat we ook berichten per doelgroep kunnen delen. Niet alles is interessant voor al onze medewerkers. Het is heel handig dat we op deze manier een soort van ‘doelgroepen’ kunnen maken.

Wat werkt het beste binnen jullie platform?

Vooral de menselijke kant van je bedrijf laten zien. We lichten onze medewerkers uit als ze bijvoorbeeld 12,5 jaar in dienst zijn. Die berichten doen het altijd goed. Eigenlijk is dat ook logisch. We vinden het belangrijk dat het platform leuk blijft. We willen het gebruik van de app zo hoog mogelijk houden, daarvoor zul je leuke informatie moeten delen.

Hoe zijn jullie voor het eerst in contact gekomen met Bundeling?

Vanuit Looije Group waren we op zoek naar een platform waarmee we onze medewerkers op een laagdrempelige manier konden bereiken. Bundeling was een van de platformen die we hebben getest. Jullie kwamen voor ons toen als beste uit de verf.

Wat we vooral fijn vonden aan het platform is dat je via de achterkant zelf enorm veel kunt regelen. Als je creatief bent zijn de opties met het Bundeling platform bijna eindeloos. Dat was voor ons de doorslaggevende factor.

Hadden jullie een eisen of wenslijst waar de app aan moest voldoen?

Jazeker, makkelijk berichten delen was enorm belangrijk. Die berichten moeten door meerdere medewerkers binnen onze organisatie gemaakt en gedeeld worden. Daarnaast vonden we het belangrijk om medewerkers makkelijk vindbaar te maken via het telefoonboek.

Hoe verliep de implementatie van jullie Bundeling platform

Eigenlijk vlekkeloos. De app was snel live. Daarnaast hebben we, op aanraden van Bundeling, per afdeling een presentatie gemaakt over het gebruik en de inzet van de app. Ook hebben we de implementatie per afdeling doorgevoerd, zodat niet alles tegelijkertijd hoefde te gebeuren.

Merk je dat het gebruik in de app ook toeneemt?

Hoe actiever wij zijn en hoe meer wij plaatsen, des te meer onze mensen het platform gebruiken. We proberen daarom ook minimaal één keer per week een bericht te plaatsen. Binnen een grote organisatie als die van ons is er altijd wel nieuws om te delen.

Hoe zou jij jullie ervaring met Bundeling omschrijven

Heel goed, wij zijn goed meegenomen in het implementatieproces. Daarnaast krijgen we altijd snel een reactie als we vragen hebben of hulp nodig hebben bij het platform. De komende periode willen we het gebruik van Bundeling nog verder opschalen binnen de Looije Group.