Bundeling

“Ik vind het echt ongelooflijk, maar 100% van ons personeel gebruikt de Bundeling app dagelijks.”

Kun jij wat over jezelf, Geerets De Leeuw en Personenvervoer Midden Limburg vertellen?

Mijn naam is Jan Janssen, geboren en getogen in Noord-Limburg. Ik heb 30 jaar binnen de coöperatieve wereld gewerkt en sinds 2017 ben ik zelfstandig adviseur. Helaas ben ik door het overlijden van mijn vriend John Geerets bij de personenvervoerders GDL & PML terecht gekomen. In het weekend voordat John overleed heb ik hem beloofd dat ik zijn echtgenote Karin zou helpen de bedrijven in goede banen te leiden. John is in september 2021 gestorven en vanaf dat moment ben ik betrokken geraakt bij de vervoersbranche die mij toen nog redelijk onbekend was.

Was het lastig om het bedrijf in goede banen te leiden?

Nee, uiteindelijk zijn de mensen die rondlopen in het bedrijf de ziel van je organisatie. Het maakt niet uit wat voor werk je doet, het gaat erom dat je met enthousiaste mensen werkt die passie hebben voor hun vak.

We faciliteren collectief vervoer zoals o.a. zieken- en leerlingenvervoer. Ik kwam er al snel achter hoe mooi het eigenlijk is om chauffeur te zijn, juist ook binnen deze groepen. We werken vanuit een duidelijke visie. Iedereen moet kunnen gaan en staan waar hij of zij wil, ongeacht je budget of beperking.

Hoe zijn jullie voor het eerst in contact gekomen met Bundeling?

Ik was al langer bekend met Bundeling. Bij mijn vorige werkgever was ik al op zoek naar manieren om slimmer te communiceren. We hadden een intranet, een extranet en het internet. Toen ik 3-4 jaar geleden van Bundeling hoorde werd ik meteen getriggerd. Ik dacht: “Wauw het zou toch mooi zijn als je dat allemaal met elkaar kon combineren.”

Toen ik voor het eerst bij Geerets de Leeuw binnenkwam wilde ik graag een personeelsbijeenkomst organiseren. Nadat ik dit had voorgesteld keken de mensen me aan van; “weet jij wel wat je zegt? Wij taxichauffeurs zijn altijd onderweg”. Er is maar weinig fysiek contact met de chauffeurs, we hadden wel een intranet oplossing, maar die was met name bedoeld om de ritten bij te houden. Echt goede communicatie was er dus niet.

Dat bracht mij al snel op het idee om Bundeling te introduceren binnen ons bedrijf. We wilden Bundeling direct inzetten als integrale oplossing, dus niet alleen als communicatiemiddel maar ook als Content Management Systeem. Daarnaast worden ook de loonstroken en schadeafhandeling (verzekering) via de Bundeling app geregeld. Hierdoor hebben we uiteindelijk een hele effectieve oplossing voor het taxibedrijf gerealiseerd.

Hoe maken jullie chauffeurs gebruik van de Bundeling app?

Nou, daar was ik eerlijk gezegd best wel huiverig voor. Onze jongste chauffeur is ergens in de 20 en de oudste is 77 jaar. Gemiddeld zitten we op een leeftijd rond de 60 jaar. Dan maak je je wel zorgen of men een app gaat gebruiken. Uiteindelijk heeft het personeel ons een fantastische dienst bewezen. Ik vind het echt ongelooflijk, maar 100% van ons personeel gebruikt de Bundeling app dagelijks.

Dat leidde tot een geweldige efficiencyslag. Je digitaliseert met Bundeling ook meteen je loonstrook, je verlofaanvragen en je interne communicatie. We delen leuke weetjes met onze medewerkers en daarnaast hebben we een ideeënbus gemaakt waardoor we al een hoop goede ideeën hebben gekregen, onze mensen denken echt actief mee in het verbeteren van ons bedrijf dankzij de app.

Hoe komt het dat Bundeling zo goed werkt in jullie organisatie?

Ik denk dat het deels in het karakter van de chauffeurs zit. Onze taxichauffeurs doen veel maatschappelijk werk, zoals het vervoer voor scholen of gehandicapten. Ze praten graag met onze klanten en hebben behoefte aan verbinding. Vooral in deze periode van arbeidskrapte willen wij onze chauffeurs iets extra’s geven. We zijn een lokaal georiënteerd familiebedrijf dat dé vervoerder in de regio wil zijn. Door deze visie binden we de mensen aan onze organisatie.

Heb je nog advies voor mensen die Bundeling overwegen?

Ik kan eigenlijk geen reden bedenken om Bundeling niet te gebruiken. Het ontzorgt je en levert enorm veel op qua efficiency. Het is niet alleen een tool voor interne communicatie, het is één loket waar alles in zit. Dus niet twijfelen, gewoon mee beginnen.