Bundeling

‘Ik groei nog elke dag’

Unicorn developer Remco, maakt deel uit van het Bundeling core team en is al sinds zijn 14e aan het programmeren. Het begon voor hem als een hobby, maar ondertussen heeft hij er een fulltimebaan aan. En niet zomaar een baan! Remco is namelijk een van de makers van Bundeling én heeft het in de afgelopen jaren van Junior Developer naar Lead Developer geschopt. Wij hebben Remco gevraagd naar zijn toch wel bijzondere carrière.

Vertel, hoe ben je terecht gekomen bij Bundeling?

“Met een diploma bedrijfseconomie haha. Ook al was ik sinds kinds af aan al met programmeren bezig, had ik er destijds toch voor gekozen om een opleiding te volgen in de richting bedrijfseconomie. Later kwam ik er toch achter dat ik graag carrière wilde maken met mijn grootste hobby; programmeren. Gelukkig keek Bundeling niet zo naar diploma’s maar naar je skills en inzet. Dus toen begon mijn carrière bij Bundeling!”

Hoe is die carrière precies begonnen?

“Nou, eigenlijk bestond Bundeling nog niet helemaal. Er was toen alleen het idee om een communicatieplatform te gaan maken. We moesten dus een compleet nieuw systeem gaan ontwikkelen. Als Junior Developer ben ik samen met mijn collega’s destijds naar de tekentafel gegaan en hebben we Bundeling vormgegeven en ontwikkeld. Nu 5 jaar later is het wel bijzonder om te zien hoeveel organisaties ons platform gebruiken, wereldwijd hè. Hét platform wat ik van de grond af aan heb mogen opbouwen! Daar kun je alleen maar trots op zijn.”

En nu 5 jaar later met de titel Lead Developer, wat houdt dat precies in?

“Ja sinds dit jaar mag ik met trots de titel Lead Developer dragen. Het komt er kortgezegd op neer dat ik verantwoordelijk ben voor alles wat met het Bundeling platform te maken heeft. Ik zorg ervoor dat alles soepel werkt en dat we nieuwe functionaliteiten ontwikkelen. Een van de projecten die ik recent heb afgerond is bijvoorbeeld ‘DataLink’. Simpel gezegd en zonder te technisch te worden, kunnen we met deze tool vanuit iedere applicatie met API-mogelijkheden data halen. Super simpel gemaakt met een drag ’n drop systeem zodat iedereen het zou kunnen. Ook nu zijn we weer bezig met een supertof project, maar dat hou ik nog even voor mezelf.”

Waar haal jij je energie vandaan?

“Mijn energie haal ik vooral uit hoe het bedrijf groeit en alle uitdagingen die daarbij horen. Ik ben trots op het product en heel blij met de ontwikkelingen van Bundeling. Met collega’s gaan we regelmatig samen gamen en hier halen we weer nieuwe energie uit om vervolgens weer met een frisse blik aan de slag te gaan. Het leuke en gezellige team zorgt ervoor dat je elke dag weer met plezier naar het werk gaat en samen verder werkt aan Bundeling.”

Lijkt het je leuk om bezig te zijn met één project en deze te zien groeien? Wij kunnen zeker nog hulp gebruiken! Bekijk al onze vacatures en wie weet bouw jij binnenkort mee aan Bundeling.