Bundeling

“Ik denk dat Bundeling voor vrijwel iedere branche organisatie een perfecte toevoeging kan zijn!”

Kun je wat vertellen over jezelf en de NVVK?

Mijn naam is Rob Bongenaar en ik ben verenigingsmanager van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK). De NVVK is de beroepsorganisatie van veiligheidsdeskundigen in Nederland. Bij de NVVK lag net als bij vele andere brancheorganisaties een flinke uitdaging op het gebied van communicatie. Het is namelijk erg lastig om leden over een langere periode enthousiast te krijgen voor activiteiten en ze betrokken te blijven houden bij je organisatie.

Dat heeft mijn inziens grotendeels te maken met de communicatiestijl. Het is vaak zenden, zenden en nog eens zenden. Actieve communicatie zie je maar weinig. Daar heeft Bundeling natuurlijk de perfecte oplossing voor. Bij de NVVK hebben we deze oplossing inmiddels met veel succes geïmplementeerd. Er wordt namelijk ontzettend veel gebruikgemaakt van het Bundeling platform!

Hoe kwamen jullie voor het eerst in contact met Bundeling?

Voor een brancheorganisatie kan het lastig zijn om leden te bereiken. Dat gold ook voor de NVVK. Er lag binnen de organisatie dan ook een interessant vraagstuk om de communicatie makkelijker te maken. Ik was zelf al bekend met het Bundeling platform, dus heb ik eens een balletje opgeworpen om het binnen de NVVK te implementeren. De organisatie was eigenlijk direct al positief nadat we een demo kregen waarin de mogelijkheden van het platform werden getoond. Communiceren via het Bundeling platform is namelijk super laagdrempelig. Sterker nog, makkelijker wordt het niet. Leden kunnen met één druk op de knop het laatste nieuws volgen. Deze laagdrempeligheid is dan ook de voornaamste reden voor de succesvolle introductie van de app.

Hadden jullie een wensenlijst voordat jullie keuze op Bundeling is gevallen?

Dat is een goeie. Voor de NVVK was actieve communicatie vooral belangrijk. Niet alleen het zenden naar de leden, maar met name ook reacties ontvangen. Daar is de Bundeling app heel geschikt voor. Een aanvullende eis die we hadden was het organiseren van onze bijeenkomsten via de app. Ook dat is erg handig via Bundeling, leden kunnen zich namelijk met één druk op de knop aanmelden voor een evenement. Dit alles is ook nog eens gekoppeld aan ons eigen CRM systeem. Hierdoor zijn er geen extra handelingen nodig voor het verwerken van de aanmeldingen. Dit werkt echt fantastisch! Sinds kort sturen we ook al onze facturen uit via de Bundeling app. Dit doen we door middel van een betaallink, waarmee de leden direct kunnen betalen, wat ertoe heeft geleid dat een héél groot deel van onze leden direct de betaling heeft voldaan. Naast het stukje communicatie regelen we dus nog veel meer via de Bundeling app.

Waar gebruiken jullie het Bundeling platform voor?

We stellen veel vragen aan onze leden. Wanneer we mensen nodig hebben, bijvoorbeeld nieuwe werkgroepleden, krijgen we daar enorm veel reacties op. Daarnaast delen we de nodige nieuwtjes, wordt er veel gebruikgemaakt van het smoelenboek en de group chats. Het is een echt community platform. We maken daarnaast ook veel gebruik van poll functionaliteit. Daar wordt erg goed op gereageerd door onze leden. In het verleden deden we dit per mail en kregen we amper reactie. “Oh dat heb ik niet gelezen” hoorde je dan van de leden.

Krijgen jullie veel positieve reacties van leden?

Ja, vooral tijdens ons jubileumcongres kregen we enorm veel positieve reacties. We hadden de Bundeling app namelijk ook ingezet als event-app. Het was vrij makkelijk om alle informatie aan het event toe te voegen via de app. Doordat eigenlijk alle belangrijke informatie in de app stond werd de app door erg veel gasten gedownload en gebruikt.

Hoe ervaren jullie Bundeling tot nu toe?

Het voldoet ruimschoots aan de verwachtingen, maar er is ook nog voldoende ruimte voor uitbreiding van de mogelijkheden. Brancheorganisaties zijn niet de snelste als het gaat om verandering. Je moet ze echt meenemen, maar als ze zien dat het werkt is iedereen voor de lange termijn gecommitteerd. Het is een enorme verrijking geweest voor de communicatie met onze leden. Ik denk dat Bundeling voor vrijwel iedere brancheorganisatie een perfecte toevoeging kan zijn!