Bundeling

Uitgelicht: het AppCMS

In dit artikel wordt het AppCMS uitgelicht. Dé plugin waarmee je bijvoorbeeld van jouw Bundeling platform makkelijk en snel een geavanceerd intranet maakt.

Wat houdt het AppCMS van Bundeling in?

Met het AppCMS (App Content Management System) bepaal je zelf de structuur van jouw Bundeling-platform. Zo richt je eenvoudig het menu in en voeg je alle relevante informatie toe die jij wilt delen met je gebruikers. En dat is handig: op die manier creëer je voor iedereen een overzichtelijk en persoonlijk gebundeld menu. Oftewel: gebruikers krijgen alleen de opties te zien die voor hen interessant zijn!

De belangrijkste informatie op een rij:

Op dit moment kun je het menu met maar liefst zeven verschillende opties aanvullen. Label iedere optie die je toevoegt, zodat gebruikers alleen de informatie zien die voor hen bestemd is. Je persoonlijke sausje over je platform gieten? Gebruik dan persoonlijke titels voor je items. 

De zeven opties van het AppCMS:

  • Menu

Je voegt met deze functie makkelijk een eigen submenu toe aan jouw platform. Bijvoorbeeld een kopje ‘Documenten’ waarbij je onderscheid maakt tussen ‘Marketing’, ‘Administratie’ of ‘Directie’. Deze tool maakt het makkelijk om je app duidelijk in te delen: gebruikers zien alleen de menukopjes die relevant zijn. Oneindig lange menu’s zijn dus verleden tijd! Kies benamingen voor de submenu’s die passen bij jouw organisatie: dat maakt je platform persoonlijk.

  • Bestand

Met de optie ‘bestanden’ plaats je eenvoudig documenten, video’s of afbeeldingen in je menu’s. Deel het met iedereen of label het, zodat alleen bepaalde gebruikers de bestanden kunnen inzien. Hiermee creëer je makkelijk je eigen (social) intranet.

  • Pagina

Hiermee creëer je een soort webpagina, maar dan alleen voor in jouw platform. Deel bijvoorbeeld de missie en de visie van de organisatie of deel informatie over de nieuwste campagne. Met een editor geef je jouw pagina helemaal vorm zoals jij het wilt. Liever alleen met een bepaalde groep delen? Ook met deze tool maak je eenvoudig onderscheid.   

  • In-app-browser

Met de in-app-browser verbind je websites met iFrame-ondersteuning aan jouw platform zonder dat gebruikers hiervoor de app hoeven verlaten. Heb je bijvoorbeeld een online pagina met wekelijkse aanbiedingen? Dan kun je deze gewoon via de in-app-browser toevoegen aan de Bundeling-app. Dan weet je zeker dat iedereen altijd op de hoogte blijft. Simple as that.

  • Link

Wil je websites zonder iFrame-ondersteuning verbinden aan je platform? Gebruik dan Link: deze tool opent webpagina’s met de standaardbrowser in plaats van in de app zelf. Voor alles is een slimme oplossing!

  • App Link

Met de App Link kun je eenvoudig en direct naar een andere app linken. Zo open je bijvoorbeeld eenvoudig de LinkedIn-app via de Bundeling-app: dat scheelt een hoop zoekwerk.

  • Interne link

Met een interne link klik je in de Bundeling-app door naar personen, afdelingen, activiteiten of formulieren die je met Bundeling hebt gemaakt. Heb je bijvoorbeeld de formulierenfunctie gebruikt voor een onderzoek naar medewerkerstevredenheid? Dan kun je die direct in je menu zetten, zodat iedereen het kan inzien. Wil je een aantal personen uitlichten, zoals bhv’ers? Ook dan gebruik je de interne link.

Met al deze opties zet je een behoorlijk handige en georganiseerde app in elkaar. Eenvoudig, snel en praktisch: van het delen van pagina’s tot een overzichtelijk menu. Dankzij labels deel je alle informatie de juiste groep mensen. Dat maakt de Bundeling-app een fijn platform voor iedereen!