Bundeling

Van Rio naar Bundeling

Meet Bob. Al een jaartje is deze topper bij ons in dienst. Van Rio naar Business Developer bij Bundeling, in dit artikel lees je hoe Bob dankzij onze partner Brabant Sport bij ons terecht kwam.

Vertel Bob, waar begint het verhaal?

Ik denk bij de geboorte, vanaf toen heb ik denk ik al een hockeystick in mijn hand gekregen. Het is me zowat met de paplepel ingegoten, ik kom namelijk uit een echt hockey gezin. Ik denk dat ik startte met hockey toen ik 4 of 5 was. In ieder geval, zodra het mocht.

En ging dat meteen al goed?

Nou, ik heb wel altijd al veel aan sport gedaan. Tennis, voetbal, surfen, maar hockey vond ik altijd het leukst. Toen ik 14 of 15 was kwam ik in de regionale selectie. Vanuit daar kun je dan doorspelen tegen andere regioteams om uiteindelijk bij het Nederlands elftal te komen. Dat ging allemaal heel snel, toen ik 15 was mocht ik al meespelen met Nederland onder de 16.

In eerste instantie speelde ik toen nog bij Helmond, dat was alleen niet zo gebruikelijk, dus ik maakte al snel de overstap naar Den Bosch. Daar heb ik 3 seizoenen gespeeld, totdat ik 18 werd. Toen ben ik naar Eindhoven gegaan en heb ik daar nog 12 jaar gespeeld, nu speel ik sinds een jaar weer in Helmond, maar daarvoor heb ik nog 3 jaar in Antwerpen gespeeld. In totaal heb ik 18 jaar op het hoogste niveau gehockeyd.

Heb je ook al die tijd voor het Nederlands elftal gespeeld?

Jazeker, ik heb alle teams doorlopen. Onder 16, onder 18, jong Oranje en het Nederlands elftal. Elke 2 jaar dat je ouder wordt kom je natuurlijk in aanmerking voor een hoger team. Vanuit onder 18 mocht ik een jaar eerder met jong Oranje mee naar het EK. Vanuit daar mocht ik ook al een jaar eerder naar het Nederlands elftal.

En wanneer ben je meegegaan naar de Olympische Spelen?

Ik mocht twee keer mee naar de Spelen. In 2012 in Londen en 2016 in Rio de Janeiro.

Hoe was het voor jou om naar de Olympische Spelen te gaan?

Bijzonder. De eerste keer was héél bijzonder. Ik heb van de eerste keer het meest genoten. Daar voelde ik me onbevangen en kon ik het allemaal gewoon over me heen laten komen. Daar waren we ook écht goed. We verloren de finale met 2-1 dat was jammer, maar we hebben daar wel een mooi toernooi gespeeld, ik kan me goed herinneren dat ik daar een paar keer met kippenvel op het veld heb gestaan van het genieten.

Tweede keer zat ik al vol verwachtingen. Je verwacht weer met het team mee te mogen en je hebt verwachtingen van hoe het zal lopen. Voor Rio had ik het gevoel van ‘we moeten gewoon winnen’. Dan ga je anders naar het toernooi kijken, uiteindelijk werden we ook 4de wat jammer was. Toch was het een hele mooi ervaring.

Van Rio naar Bundeling


En hoe gaat het nu met hockey?

Nu ben ik terug bij Hockeyclub Helmond. Op zich is het nog wel serieus maar wel een hele stap terug. Ook in beleving en het aantal keer trainen. Het leven draait niet meer om hockey dus het is goed zo, gelukkig vind ik het nog altijd veel te leuk om te stoppen.

Hoe ben je vanuit hockey bij Bundeling terecht gekomen?

Vanuit hockey was ik aangesloten bij Brabant Sport. Brabant Sport is door de provincie Brabant opgezet om sport te bevorderen in de regio. Enerzijds bestaat de organisatie uit een business club, waarvan de opbrengsten gaan naar sportverenigingen en evenementen binnen de regio. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de Vuelta-etappe in Breda van afgelopen jaar.

Bij Brabant Sport zien ze sport als bindmiddel. Vanuit deze gedachte hebben ze Team Brabant Sport opgericht. Dit is als het ware een community waarin Brabantse topsporters worden gevraagd om ambassadeur te zijn en op die manier het gezicht van de Brabantse sportwereld vormen. Hier was ik ook bij aangesloten, vanuit Team Brabant Sport gaf ik clinics op sportclubs en scholen.

Uiteindelijk kwam ik vanuit Brabant Sport in contact met Bundeling. Bundeling heeft de Business club app gemaakt voor Aanvoerders van Ambitie. De Businessclub van Brabant Sport. Vanuit deze club werden events georganiseerd waar leden van de businessclub en Team Brabant Sport bij elkaar kwamen. Op dat moment speelde ik nog professioneel maar dacht ik wel al: ‘wat komt er na hockey?’.

Op een van deze events vertelde ik dat ik gestopt was als international, daarom had ik nu wat tijd over en zocht ik nog een leuke uitdaging. Ik was op dat moment net met een andere baan gestopt, dat bleek uiteindelijk niks voor mij te zijn. Pim stond aan het tafeltje ernaast en die hoorde het en zei;

“Moet je anders niet eens bij ons komen kijken. Ik heb altijd gevoetbald en ben vanuit voetbal bij Bundeling gekomen, ik denk dat jouw situatie wel op die van mij lijkt. Bij Bundeling werken veel mensen die iets met sport hebben.”

Zo gezegd, zo gedaan. Ondertussen werk ik nu al een jaar bij Bundeling.

Bob bij de BrabantSport golfdag 2022

En hoe bevalt dat?

Ik heb het idee dat het goed gaat. Het is natuurlijk een hele andere wereld. Het is meer ‘sales’ dan ik verwacht had. Toch durf ik het aan de andere kant ook weer geen sales te noemen. Ik doe vanuit zo’n warm netwerk zaken dat het al snel persoonlijk wordt. Dat maakt het leuk. Koude acquisitie, dat zou ik niet leuk vinden. Wat ik daarnaast leuk vindt is het opdoen van nieuwe ervaring. Ik hoop dat het goed blijft bevallen de komende tijd. Het werk bij Bundeling past goed bij mij als persoon.