Bundeling

Medewerkers op locatie betrokken houden

In elke succesvolle organisatie spelen betrokken medewerkers een cruciale rol. Hun impact strekt zich uit over verschillende aspecten van de bedrijfsvoering en draagt bij aan het succes en de groei van de organisatie. Voor veel organisaties is het echter lastig om medewerkers die niet dagelijks op kantoor te zijn betrokken te houden. In deze blog delen we hoe je medewerkers die op locatie werken meer bij je organisatie kunt betrekken.

Betrokken medewerkers, de motor van je organisatie

De impact van betrokken medewerkers mag absoluut niet onderschat worden, hun impact is duidelijk merkbaar op verschillende fronten binnen je organisatie. Zo zijn betrokken medewerkers vaak productiever en gemotiveerd om bij te dragen aan verschillende (en veranderende) doelstellingen binnen je organisatie. Daarnaast stimuleren ze innovatie, doordat ze meedenken over de verschillende processen en werkzaamheden die ze dagelijks bezighoudt.

Bovendien zijn betrokken medewerkers van onschatbare waarde voor het behoud van klanten en medewerkers. In principe zijn deze betrokken collega’s een cruciale factor voor het succes van jouw organisatie. Genoeg redenen dus, om aan de binding met je personeel te werken!

Binden met medewerkers op locatie

Medewerkers die niet op kantoor werken, maar ‘op locatie’ zoals bij bouwbedrijven, hoveniers of transportbedrijven kunnen zich minder betrokken voelen bij je organisatie. Dat is ook niet zo gek, deze collega’s krijgen namelijk minder mee van hetgeen dat op kantoor besloten wordt. Vaak werken ze in teams met vaste collega’s en spreken ze de rest van het bedrijf niet tot zelden.

Het binden van deze medewerkers brengt dan ook extra uitdagingen met zich mee, maar het is wel enorm belangrijk! Wanneer medewerkers op locatie het gevoel hebben dat hun bijdragen niet worden gewaardeerd of erkend, kan dit resulteren in een gebrek aan motivatie en betrokkenheid. Dit gebrek aan erkenning kan ook het verloop van personeel verhogen, aangezien medewerkers op zoek kunnen gaan naar organisaties die hun inspanningen wel waarderen.

Zo houd jij je medewerkers op locatie betrokken

1.    Erkenning en waardering

Zorg dat de inspanningen en prestaties van medewerkers op locatie regelmatig worden erkend en gewaardeerd. Dit kan worden gedaan via persoonlijke bedankjes, shout-outs tijdens teamvergaderingen of zelfs kleine beloningen of bonussen voor uitzonderlijke prestaties. Onthoud dat het niet gaat om de grootsheid van het gebaar, maar om het consequent erkennen van goed geleverd werk.

2.    Training en ontwikkeling

Biedt medewerkers de mogelijkheid voor training en professionele ontwikkeling. Wist je dat de mogelijkheid tot zelfontplooiing één van de belangrijkste facetten van werknemerstevredenheid is? Zorg dat jouw collega’s zich kunnen ontwikkelen en dat er mogelijkheden voor groei zijn binnen hun carrière. Dit toont niet alleen waardering voor hun bijdragen, maar vergroot ook hun betrokkenheid!

3.    Teambuilding activiteiten

Organiseer teambuilding activiteiten die medewerkers op locatie de kans geven om elkaar beter te leren kennen en samen te werken. Dit kan variëren van virtuele teamuitjes tot gezamenlijke projecten of teambuilding workshops.

4.    Flexibiliteit en autonomie

Geef medewerkers op locatie de flexibiliteit en autonomie om hun werk op een manier uit te voeren die het beste bij hen past, binnen de grenzen van hun rol en verantwoordelijkheden. Dit geeft hen een gevoel van controle over hun werk en kan hun betrokkenheid vergroten.

5.    Regelmatige communicatie

Stuur medewerkers regelmatig updates. Laat ze weten wat er speelt binnen je organisatie. Deel het werk van kantoorpersoneel met de medewerkers op locatie en vice versa. Probeer deze ‘groepen’ medewerkers echt met elkaar in contact te brengen. Geef je medewerkers op locatie ook inspraak in belangrijke besluiten. Dat kan bijvoorbeeld door het aanstellen van vertegenwoordigers of dergelijke.

Dit kan bijvoorbeeld door de implementatie van een communicatieplatform, zoals Bundeling.

Met Bundeling zijn je medewerkers altijd op de hoogte van het laatste nieuws binnen je organisatie, en dan allemaal via een handige mobiele app! Deel updates, geef medewerkers de ruimte om te reageren en koppel al je tools zoals je loonadministratie, vrij-aanvragen of werkgerelateerde documenten. Zo maak jij van je Bundeling één centraal informatiepunt voor al je medewerkers, dat altijd en overal beschikbaar is.

Connect Smarter met Bundeling

Deel je organisatie in via onze slimme labels en stroomlijn je interne communicatie. Koppel al je favoriete tools en upgrade jouw intranet-oplossing. Bundeling heeft al meer dan 800 organisaties geholpen met slimmer communiceren! Vraag nu jouw gratis demo aan.