Bundeling

Zo bereik je meer medewerkers betrokkenheid

Je bedrijf run je natuurlijk niet in je eentje: alleen met de inzet van al je medewerkers bereik je succes. Zij zorgen er tenslotte voor dat jouw product of dienst bij je klanten terechtkomt. Je doet het echt samen. Belangrijk dus, dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Hoe zorg je ervoor dat je je medewerkers bereikt, verbindt en betrekt bij alle bedrijfsprocessen?

Communiceren kun je leren

Medewerkersbetrokkenheid komt eigenlijk vooral neer op goede communicatie. Want wanneer kunnen medewerkers elkaar vragen stellen? Of hun toffe idee bij hun collega’s pitchen? Juist, als ze elkaar weten te vinden. Zodra je medewerkers dat weten, leren en ontwikkelen ze zich in rap tempo. Want wat de één niet weet, weet de ander wel. Kennisdeling en -uitwisseling is dus van groot belang binnen een bedrijf: dan groei je echt.

Hoe makkelijker je medewerkers elkaar weten te vinden, hoe makkelijker ze elkaar opzoeken. Om te sparren, van gedachten te wisselen of gewoon hun dag te bespreken. Zo bereik je groei, innovatie en verandering. Al helemaal als ze ook jou als werkgever makkelijker weten te vinden: dat maakt je bedrijf persoonlijker en efficiënter. Precies zoals je het hebben wilt.

Medewerkers verbinden

Maar hoe krijg je je medewerkers nou zover dat ze dit ook echt gaan doen? We geven je wat tips.

  • De allereerste stap is: maak het mogelijk. Geef ze de tools om elkaar te vinden en te communiceren zoals ze dat gewend zijn: makkelijk en sociaal. Maar ook mobiel! Dat is belangrijker dan ooit, nu we steeds digitaler worden. Organiseer lunch-meetings, stel collega’s aan elkaar voor of zet in op je interne communicatie: alles om je medewerkers te verbinden.
  • Daarna is het natuurlijk zaak dat je ook zélf met je medewerkers en collega’s communiceert via het door jullie gekozen kanaal. Maak je gebruik van een interne communicatie-app? Zet daar dan ook nieuwsberichten, aankomende events en discussiepunten in. En wijs je collega’s erop dat er nieuwe informatie in de app te vinden is. Zo raakt iedereen steeds meer gewend aan het platform en weet je elkaar in no time te vinden.
  • Hoewel je binnen je bedrijf aan hetzelfde doel werkt, is toch iedereen anders. Zorg er daarom voor dat je ieders krachten benut en geef medewerkers de kans om hun talent te ontwikkelen! Want als je doet wat je leuk vindt én waar je goed in bent, heb je meer plezier in je werk en zet je net dat ene stapje extra. En dat betekent dat je medewerkers meer initiatief nemen en zich meer betrokken opstellen. Win-win!
  • Tot slot: luister naar je medewerkers. Maar dan ook echt. Merk je dat je vaak beslissingen mededeelt aan je medewerkers? In plaats van dat je ze in het proces betrekt? Dan is het misschien tijd om je oren aan het werk te zetten. Je medewerkers leveren vaak namelijk ontzettend relevante input. En als ze merken dat er ook echt iets met die input wordt gedaan, wordt hun betrokkenheid alleen nog maar groter. Let maar op.


Interne communicatie app

Makkelijk, sociaal en mobile-first it is, dus. Laten dat nou net een aantal van onze speerpunten zijn. Met Bundeling kun je namelijk laagdrempelig en gericht communiceren binnen jouw eigen organisatie. Je kunt je medewerkers een update sturen, maar ze kunnen ook zelf onderling met elkaar in gesprek. In groepschats bijvoorbeeld, of één-op-één chats. Op die manier wordt een snelle vraag ook snel beantwoord en zijn eventuele Whatsapp-groepjes overbodig.

Een goed advies van een collega, salarisstroken en bedrijfsdocumenten zijn met Bundeling altijd dichtbij. Zo weten je medewerkers waar ze informatie kunnen vinden en bij wie ze terechtkunnen met vragen. En dat allemaal in één app, gewoon in je broekzak! Je medewerkers meer en beter bij je bedrijf betrekken was nog nooit zo makkelijk. Dat maakt betrokken samenwerken pas echt leuk.

Meer weten? Neem contact met ons op!