Bundeling

"Bundeling verbetert interne communicatie, verbindt bouwplaats en kantoor."

In deze client case vertelt Ilse Bakker, communicatieadviseur bij de Berghege Heerkens bouwgroep, over haar ervaring met het Bundeling platform binnen de beide bedrijven die de bouwgroep vormen: Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg.

Kun je wat over jezelf en de Berghege Heerkens bouwgroep vertellen?

Mijn naam is Ilse Bakker en ik ben sinds 2019 werkzaam als communicatieadviseur bij de Berghege Heerkens bouwgroep. Deze bouwgroep bestaat uit 2 typische Brabantse bouwbedrijven . In 2019 besloten deze familiebedrijven hun krachten te bundelen.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Bundeling?

Ik heb hiervoor bij een marketing & communicatiebureau gewerkt, vanuit die organisatie had ik al eens kennisgemaakt met Bundeling. Toen ik dienst trad bij de Berghege Heerkens bouwgroep hadden beide bedrijven al een oplossing voor hun online interne communicatie. Bij Berghege was dit een intranet en bij Heerkens van Bavel een andere communicatie-app.

In eerste instantie wilden we vooral bij Berghege over op een communicatie-app. We hebben toen verschillende opties met elkaar vergeleken, waaronder een concurrent van jullie en het platform waar Heerkens van Bavel gebruik van maakte. Deze platforms bleken niet helemaal aan onze wensen te kunnen voldoen, ze misten een aantal functies die we toch graag wilden implementeren.

Uiteindelijk hebben we gekozen om Bundeling te introduceren bij Berghege. Toen dat goed liep en heel prettig bleek te werken, hebben we ook bij Heerkens van Bavel de overstap naar Bundeling gemaakt. Inmiddels gebruiken we bij beide bedrijven Bundeling als belangrijke tool in onze personeelscommunicatie.

Waarvoor gebruiken jullie Bundeling?

Vooral voor onze interne communicatie. We plaatsen allerlei korte nieuwsberichtjes in de app. Denk bijvoorbeeld aan updates vanuit de directie, geboortes, verjaardagen en nieuwe collega’s die in dienst treden. Maar ook als er nieuwe projecten worden aangenomen of projectupdates komen voorbij. Daarnaast kunnen onze medewerkers de app gebruiken als naslagwerk voor personeelszaken. Bijvoorbeeld voor informatie over de uitbetaling van het salaris of de aanvraag van verlofdagen. Bij Heerkens van Bavel kunnen medewerkers ook zelf updates delen, zoals foto’s van lopende projecten.

Hoe reageren jullie medewerkers op de implementatie van Bundeling?

Erg goed. Bij beide bedrijven hadden de medewerkers binnen no-time de app op hun telefoon staan. Bij Heerkens was men al bekend met een personeelsapp. Ze vonden Bundeling een stuk prettiger werken dan de oude app, dus die waren daar heel blij mee.

Bij Berghege was het gebruiken van een communicatie-app helemaal nieuw, daar hebben we dan meer aandacht besteed aan de implementatie, maar ook van die collega’s krijgen we een hoop positieve reacties op de app.

Ervaring met Bundeling

Bundeling werkt heel laagdrempelig. Voor ons is het fijn dat we snel personeelsnieuws en andere updates kunnen delen. Daarnaast merken we dat er veel respons op die berichten komt en dat het nieuws ook leeft onder de medewerkers.

Het is een belangrijke tool geworden voor onze interne communicatie. Het helpt ons om elkaars werk inzichtelijker te maken. De collega’s op de bouwplaats zien vaak niet wat wij doen op het hoofdkantoor en dat geldt andersom natuurlijk ook. Met Bundeling brengen we op een laagdrempelige manier elkaars werkzaamheden in beeld. Ik ben ervan overtuigd dat dit een positieve bijdrage heeft op de binding binnen beide bedrijven.