Bundeling

"Het delen van nieuwtjes en updates gaat tegenwoordig alleen nog maar via de app."

BrabantSport zet zich in voor een sterker Brabant door middel van sport, vandaag, morgen en overmorgen. In deze client case vertelt Koen Wonders over de ervaring van BrabantSport met het Bundeling platform.

Kun je wat over jezelf en BrabantSport vertellen?

Mijn naam is Koen Wonders en ik ben werkzaam als activatie- en eventmanager bij BrabantSport. Bij BrabantSport zetten wij ons in om de provincie sterker te maken door middel van sport. Als organisatie investeren we in talentontwikkeling, innovatie, de toegankelijkheid van sport en in sportevenementen. Daarnaast is Team BrabantSport een onderdeel van BrabantSport. Dat is een initiatief van Marianne Vos, dat met name bedoeld is om kinderen in de provincie te enthousiasmeren om te gaan sporten en bewegen.

Een ander onderdeel van BrabantSport zijn de Aanvoerders van Ambitie. Dit is een zakelijk netwerk voor bedrijven in de provincie. Deze bedrijven betalen een jaarlijkse bijdrage waarmee ze direct investeren in de sport in Brabant.

Ben je betrokken geweest bij de implementatie van Bundeling?

Jazeker! Dat was wel een leuk verhaal ook. Eind 2018 hebben we binnen de Aanvoerders van Ambitie een enquête gehouden. De output van deze enquête wilden we gebruiken om een kalender met activiteiten vast te stellen voor het jaar daarop.

Uit de enquête bleek dat bedrijven veelal aangesloten zijn om twee redenen:

  1. Ze willen wat doen voor de sport in Brabant.
  2. Ze willen hun netwerk uitbreiden en hier nieuwe business uit halen.

Dat was voor ons een goede reden om Bundeling bij BrabantSport te implementeren. We wilden onze relaties een platform bieden waarmee we het maken van onderlinge connecties beter kunnen faciliteren. Dat probeerden we tijdens onze evenementen al te doen, maar tijdens zo’n evenement kun je eigenlijk nooit iedereen 1-op-1 spreken. De Bundeling app was daarom een mooie toevoeging om de bestaande netwerkmogelijkheden aan te vullen voor onze leden.

Welk verschil heeft de Bundeling app binnen BrabantSport gemaakt?

In eerste instantie hebben we Bundeling geïntroduceerd om het onderlinge contact tussen leden te verbeteren. Leden kunnen nu berichtjes naar elkaar sturen, connecten en netwerken met elkaar. Dat was stap 1.

Daarna hebben we de vervolgstap gemaakt door activiteiten toe te voegen aan onze app. Hiermee kunnen leden zich via de app aanmelden voor onze netwerk- en sportevenementen. In de loop der tijd is de BrabantSport app steeds centraler komen te staan voor onze communicatie richting de Aanvoerders van Ambitie. Ook het delen van nieuwtjes en updates gaat tegenwoordig alleen nog maar via de app.

Die verandering begon geleidelijk, maar uiteindelijk moet je wel de omslag maken. Dat hebben wij gedaan door aanmeldingen voor evenementen alleen nog maar via de BrabantSport App te accepteren. Dat is ook een stukje opvoeding. Leden waren het gewend een mailtje of appje te sturen.

Hoe verloopt jullie samenwerking met Bundeling?

We zijn heel tevreden over de app en onze samenwerking met Bundeling. We waarderen het regelmatige contact dat jullie met ons onderhouden. In de afgelopen jaren hebben we daarnaast regelmatig feedback over het platform gegeven. Met die feedback wordt vaak al snel wat gedaan. Zo zijn er in de afgelopen jaren een hoop nieuwe functies ontwikkeld die voor ons écht van toegevoegde waarde zijn. Daardoor voel je dat Bundeling ook actief met je meedenkt.

Hoe zou jij je ervaring met Bundeling omschrijven?

Heel goed. We merken duidelijk dat het platform van toegevoegde waarde is voor onze relaties. We hebben Bundeling stap-voor-stap geïmplementeerd en steeds meer een centrale rol gegeven binnen BrabantSport. Dat hebben onze leden ook als heel positief ervaren.

Bij BrabantSport zeggen we altijd: “We willen Brabant sterker maken door sport. Dat willen we met zoveel mogelijk mensen doen.”. Dat het netwerk van BrabantSport ervoor zorgt dat er ook nieuwe bedrijven bij Bundeling klant worden, is een mooi voorbeeld van hoe je elkaar versterkt en hoe zo’n business club eigenlijk hoort te werken.