Bundeling

“Bundeling creëert een community”

Bundeling werkt samen met verschillende ambassadeurs die de waarde zien van onze visie en benadering. Dit zijn allemaal professionals uit verschillende vakgebieden. Vandaag spreken we met Patrick Vermeulen, hoogleraar organisatieontwikkeling aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

“Mijn naam is Patrick Vermeulen. Ik ben 51 jaar oud en werk momenteel als hoogleraar Organisatieontwikkeling aan de Radboud Universiteit. Daarnaast ben ik wetenschappelijk directeur van de Radboud Management Academy. Daar verzorgen we allerlei opleidingen voor professionals in de praktijk. Een van die opleidingen gaat over organiseren in communities, dus daar zit een mooie brug met Bundeling.”

“Naast deze functies werk ik als zelfstandig organisatieadviseur. In deze rol help ik diverse organisaties met allerlei vraagstukken rondom veranderen en ontwikkelen. Werken in community-achtige organisaties komt hier ook aan bod.”

Hoe ken je Bundeling en waarom ben je ambassadeur geworden?

“Toevallig ken ik Bundeling al heel lang, omdat Eric (de oprichter van Bundeling) een goede bekende van me is. Wat ik zo leuk vind, is jullie nieuwe manier van verbinden. Jullie doen dat helemaal anders dan hoe we dat altijd gedaan hebben. Die innovatieve verbinding van mensen of organisaties vind ik belangrijk. Er komen namelijk altijd mooie dingen uit voort, vooral als je een gezamenlijk doel hebt. Daarom ben ik ook ambassadeur geworden.”

Kun je meer vertellen over dat gezamenlijke doel?

“Als je doelen deelt in een gesloten platform met gelijkgestemden, creëer je exclusiviteit en een groepsgevoel. Niet erbij horen om erbij te horen, maar weten dat je onderdeel uitmaakt van iets groters als je meedoet. Zo raak je een van onze basisbehoeften: aansluiting vinden bij andere mensen. Dat maakt Bundeling zo interessant voor organisaties: het creëren van een community. Een heel ander gevoel van ergens bij horen dan bijvoorbeeld een open netwerk als LinkedIn.” 

Bij wat voor soort organisaties past Bundeling?

“Ik weet dat veel verschillende organisaties gebruikmaken van Bundeling. Voor hun interne communicatie bijvoorbeeld, waarbij bedrijven dankzij de app echt een eigen identiteit kunnen creëren. Op die manier bieden ze ook weer exclusiviteit aan hun medewerkers: ‘Wij staan ergens voor en dat laten we zien met het Bundeling platform.”

“Bundeling is een mooie aanvulling voor allerlei gesloten netwerken, communities en groepen. Ook voor onderwijsorganisaties die verbinding zoeken met hun alumni: met Bundeling kunnen ze makkelijk in contact blijven. Dat maakt het ook voor hen reuze interessant.”

Wat vind jij een van de mooiste facetten van Bundeling?

“Ik hou heel erg van de netwerkfunctionaliteiten. Daarmee zie je precies wie er allemaal naar een bepaald evenement komt. Zo kun je van tevoren contact zoeken met een persoon die je op dat evenement graag wil spreken. Het is gewoon zoveel makkelijker om verbinding te creëren met Bundeling: dat blijf ik de mooiste eigenschap vinden. Ik ben ervan overtuigd dat elk individu en organisatie er iets aan heeft. Bundeling is niet de oplossing maar wel het middel om meer verbinding te creëren.”