Bundeling

Client Case Horecabrains

In deze klantcasus vertelt Jeroen Veen, eigenaar van Horecabrains, over zijn ervaring met het Bundeling-platform binnen zijn bedrijf.

Kun je wat over jezelf en Horecabrains vertellen?

Mijn naam is Jeroen Veen en ik ben een van de eigenaren van de Horecabrains. Horecabrains is een horecanetwerk met ongeveer 400 leden en 800 horecalocaties verdeeld over het hele land. Vanuit ons netwerk delen zowel inkoopvoordeel als kennis met onze leden. Dat doen we zowel online via het Bundeling platform, als fysiek tijdens bijeenkomsten zoals inspiratiemeetings of horecatours.

Het netwerk van Horecabrains is ooit opgezet door mijn vader, zo’n 20 jaar geleden. Hij had één van de grootste discotheken van Nederland en wilde graag kennis delen met ondernemers met vergelijkbare zaken. Ik had zelf ook een horecazaak en zag de meerwaarde van zo’n netwerk volledig in, toen mijn vader wilde stoppen met het netwerk, besloot ik om het over te nemen en het te verbreden door ons horecabreed op te stellen.

Waarvoor gebruiken jullie het Bundeling platform?

We vinden het vooral belangrijk om leden met elkaar te verbinden, zodat er kennis gedeeld kan worden. Dat gaat makkelijk via het smoelenboek. Tijdens een fysieke bijeenkomst doen leden vaak nieuwe connecties op, dan is het natuurlijk handig als je die mensen de dag erna kunt opzoeken om toe te voegen aan je netwerk.

Daarnaast wordt er veel gebruikgemaakt van het prikbord. Leden stellen hier zelf vragen, bijvoorbeeld over nieuwe producten of voor advies in specifieke situaties. Verder maken we veel gebruik van de ‘evenementen’ functie in de app. Tijdens onze inspiratiedagen krijgen onze leden hier meer informatie over de sprekers en de locatie waar ze verwacht worden.

Ook organiseren we jaarlijks events en reizen. Leden kunnen zich dan via het Bundeling platform aanmelden. Waarbij we gebruik maken van verschillende formulieren om van tevoren informatie op te vragen zoals dieetvoorkeuren.

Als laatste maken we ook regelmatig gebruik van de ‘poll’-functie. Zo reiken we ieder jaar, tijdens de Horecava, een prijs uit aan de nachtburgemeester van Nederland. In onze app stemmen de leden dan op een artiest, die in aanmerking komt voor de prijs. Dit jaar is Marco Schuitmaker dat geworden.

Hoe zou jij jullie ervaring met bundeling tot nu toe opschrijven? 

We zijn zeer positief over Bundeling. Als we kijken naar het netwerk van Horecabrains, vind ik dat we op deze manier onze leden online veel beter met elkaar verbinden. We horen regelmatig van onze leden dat ze blij zijn met de app. Dat is ook te zien in het gebruik en de adoptie van de app. Van ons netwerk maakt 91% gebruik van de app en dat aantal stijgt nog altijd!

Daarnaast hebben we ook een bredere samenwerking met Bundeling. Waarbij we het platform naar voren schuiven bij onze leden om als personeelsapp te gebruiken, wat onze leden ook steeds vaker doen.