Bundeling

“Bundeling doet precies waar we het voor hebben aangeschaft”

Laudy Bouw & Ontwikkeling, een dochteronderneming van Ballast Nedam, is een Limburgs bouwbedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen, onderhouden en restaureren van hoogwaardig vastgoed. Ze zochten al langere tijd naar een manier om hun medewerkers op de bouwplaats beter te bereiken en te verbinden. Via de Limburgse Vastgoed Sociëteit kwam het bedrijf in contact met Bundeling. We spreken met Martijn Elders, Coördinator Commercie, PR & Marketing van Laudy Bouw & Ontwikkeling, over hun ervaringen.

Hoe begon jullie Bundeling-traject?

“Medewerkers van bouwbedrijven zijn vaak vooral actief buiten de kantoormuren. Zo ook veel van onze medewerkers. Maar als je op de bouwplaats staat, lees je je mail bijna niet. Toch wil je je medewerkers graag bereiken en meenemen in alle communicatie: dan vorm je echt één bedrijf. Dus zochten we naar andere oplossingen. Na wat probeersels met intranet en het ophangen van briefjes in de keten, kwamen we bij Bundeling terecht. Bundeling bood eigenlijk alles wat we nodig hadden om interactie te creëren.”

En hoe gaat het nu 2 jaar later?

“Met Bundeling bereiken we onze medewerkers op de bouwplaats wél. Al 97% van onze medewerkers heeft de app geïnstalleerd op hun werktelefoon, of zelfs op hun privételefoon of tablet. Delen van nieuws gaat nu heel eenvoudig. Sterker nog, medewerkers lezen de berichten ook echt. We merken gewoon dat er veel behoefte is aan deze manier van communiceren.“

Laudy Bouw menu

Zijn er specifieke features die jullie veel gebruiken?

“Het fijne aan Bundeling is dat je alles kunt segmenteren. Zo maak je duidelijk verschil tussen het bedrijfsnieuws of documenten van de ondernemingsraad. Onze personeelsvereniging gebruikt de app ook, bijvoorbeeld om gericht te communiceren met haar leden. Medewerkers ontvangen dus alleen de voor hen bedoelde informatie. Daarnaast gebruiken ze het smoelenboek vaak om collega’s op te zoeken. Ook schrijven ze zich eenvoudig in voor bedrijfsactiviteiten, workshops of evenementen van de personeelsvereniging via de app.”

“Al deze dingen werken een stuk eenvoudiger en laagdrempelig met Bundeling dan via de mail. We hadden ook een aantal aanvullende wensen waar Bundeling meteen mee aan de slag ging. Inmiddels zijn al die features ontwikkeld. Super fijn dat onze wensen serieus worden genomen. Dat Bundeling een succes is, dat blijkt wel: bij Ballast Nedam sluiten steeds meer zusterbedrijven aan. En terecht, het platform zit gewoon heel goed in elkaar.”