Bundeling

“Eenmaal gewend wil je niet meer anders”

Zou jij jezelf en Logistic Force kunnen introduceren?

Mijn naam is Demy van der Jagt, marketingcommunicatie medewerker bij Logistic Force. Logistic Force is een fullservice HR dienstverlener met 17 vestigingen door heel Nederland. We bieden verschillende diensten aan, waaronder uitzendwerk, het opleiden van personeel en bemiddeling voor vaste banen in de wereld van transport en logistiek.

Afgelopen zomer hebben we een overname gedaan van WorkTrans toen zijn er nog eens 7 vestigingen bijgekomen. Hierdoor hebben we een brede dekking binnen de markt. Uiteraard brengt het hebben van zoveel vestigingen ook een aantal uitdagingen met zich mee, zoals bijvoorbeeld onze interne communicatie. Met Worktrans erbij hebben we nu ruim 200 medewerkers. We hebben een tijdje geëxperimenteerd met nieuwsbrieven voor interne communicatie, maar deze werden niet of nauwelijks gelezen door onze collega’s.

Hoe kwamen jullie in contact met Bundeling?

We zijn een aantal jaren rugsponsor geweest bij Willem II. Daar kwamen we dus ook regelmatig in de Business Lounge. De businessclub van Willem II maakt zelf ook gebruik van de Bundeling app, dus daardoor kende we het platform al vrij goed. Eigenlijk zagen we direct dat Bundeling voor ons ook een handige tool zou zijn. We hebben eerst nog even de mogelijkheden bekeken om zelf een app te gaan ontwikkelen, maar dat bleek toch vrij lastig te zijn. We hebben daarom ook vrij snel een afspraak met jullie gemaakt.

Hoe is dat traject verlopen?

Een van jullie collega’s is deze kant op gekomen en heeft ons een demo gegeven. Daarbij hebben we onze wensen en eisen aangegeven. Wat wij vooral belangrijk vonden is het stukje interactie, dus dat onze medewerkers konden reageren op de berichten die we plaatsen. Daarnaast hebben we zelf een huisstijl ontworpen. We hebben deze trouwens ook weer aangepast na de overname van Worktrans, zodat ook onze nieuwe collega’s zich direct thuis zouden voelen in het platform.

Waarvoor gebruiken jullie de Bundeling app?

Het draait bij ons allemaal om interne communicatie. Het loopt best wel uiteen wat we plaatsen. We delen nieuwtjes, nieuwe features van de website, nieuwe systemen, nieuwe werkwijzen maar ook leuke dingen zoals verjaardagen. Onze directie deelt daarnaast ook bedrijfsbrede updates.

Een terugkerende rubriek die het ook goed doet is het introduceren van nieuwe medewerkers. Daar hebben we een standaard opzet voor gemaakt. Als je bij ons komt werken krijg je een vragenlijst toegestuurd. Als je deze hebt ingevuld plaatsen we die in de Bundeling app. We willen vooral het delen van nieuws vanuit al onze vestigingen stimuleren. Hier in Tilburg hebben we het hoofdkantoor en een uitzendvestiging. We werken hier met zo’n 50 á 60 man, dus dan weet je ongeveer wel wat er speelt. Van de andere vestigingen weet je een stuk minder, dus is het leuk om juist deze mensen er ook te betrekken en er kruisbestuiving tussen de vestigingen plaatsvindt en dat mensen actief het contact met elkaar zoeken.

Maken jullie ook gebruik van bepaalde plugins of integraties?

Er is een koppeling met ons HRM systeem AFAS. Wanneer er een nieuwe medewerker wordt aangenomen wordt deze automatisch in de Bundeling app geplaatst. Verder maken we voornamelijk gebruik van de ‘nieuws’ functie en de ‘snelle update’ (prikbord). Veel medewerkers gebruiken Bundeling ook als telefoonboek. Ze slaan nummers niet meer op maar zoeken in het smoelenboek de contactgegevens van mensen op.

Daarnaast maken we sinds de overname steeds meer gebruik van de label functionaliteit. Zo kunnen we bijvoorbeeld de keuze maken of iets interessant is voor alleen Worktrans of alleen Logistic Force. Dat vind ik wel ideaal. Je hangt ergens een label aan en het komt bij de juiste mensen terecht.

Welke berichten doen het goed in jullie app?

De successen die gevierd worden, daar komen wel veel reacties op. Mensen vinden dat gewoon leuk.

Qua likes doen berichten vanuit de directie het goed. Mensen worden graag geïnformeerd over waar we als bedrijf naartoe gaan en waar we mee bezig zijn.

We maken nu bijna 4 jaar gebruik van Bundeling, sinds januari 2019 en zijn nog altijd erg tevreden met het platform. Je merkt dat het in het begin wat tijd kost om te wennen aan het platform en aan het delen van nieuws, maar eenmaal gewend wil je niet meer anders.