Bundeling

“Bundeling als communicatietool en bindmiddel voor ons personeel.”

Seacon Logistics is voor haar klanten een wereldwijde partner op het gebied van logistiek. Als ‘ketenregisseur’ nemen ze het hele logistieke proces van hun klanten uit handen. In deze client case vertelt Rico Gielen, marketing manager bij Seacon Logistics, over de ervaring van Seacon met de Bundeling app.

Zou je wat over jezelf en Seacon Logistics kunnen vertellen?

Mijn naam is Rico Gielen en ik ben al sinds 2005 werkzaam bij Seacon Logistics als marketing manager. Seacon Logistic werkt wereldwijd en neemt de gehele coördinatie van de logistieke behoefte van onze klanten uit handen. Seacon is gevestigd in Nederland, Duitsland en Hongarije. In totaal hebben we zo’n 450 vaste collega’s in dienst.

Waarvoor gebruiken jullie de Bundeling app?

Wij gebruiken Bundeling als communicatietool en als bindmiddel voor ons personeel. Seacon Logistics is over de jaren heen aardig gegroeid. Alleen in Venlo zitten we al verdeeld over 11 gebouwen. Dan hebben we nog locaties in andere delen van Nederland en zijn we in Duitsland gevestigd. Om al die mensen betrokken te houden en om effectief kennis te delen met elkaar moest er natuurlijk een oplossing komen.

Toen kwam Bundeling op ons vizier. Dat leek ons een goed hulpmiddel om de communicatiedoelstellingen te behalen. We zijn toen parallel met de implementatie van een nieuwe marketingstrategie gestart met ons Bundeling platform, Seaconnected.

Hoe zetten jullie de app in om deze doelstellingen te halen?

Voor ons is de nieuwsmodule heel belangrijk. Daar koppelen we onze marketing- en communicatie-initiatieven aan. Daarnaast hebben we medewerkers duidelijk gemaakt dat Bundeling vanaf dat moment onze communicatietool zou zijn. We doen dus niet alles over de mail. Als je als medewerker betrokken wil blijven en die informatie tot je wil nemen, moet je gebruikmaken van Bundeling.

Daarnaast hebben we ook een evenement, waar we collega’s de mogelijkheid geven tot inbreng en interactie. Dit event heet SeaConnected live. Tijdens dit evenement vertelt het bestuur welke richting de organisatie op zal gaan. Onze collega’s kunnen daar dan effectief een inbreng in krijgen.

Ja, die combinatie van fysiek en online is heel belangrijk. Merk je dat er veel tractie is op de berichten die jullie delen in de Bundeling app?

Ja, er wordt veel gelezen en gereageerd. Toch merk je dat het niet ‘vanzelf’ gaat. Je moet je medewerkers wel triggeren met informatie die belangrijk voor ze is. Zo hebben we een redactieteam die verantwoordelijk is voor hetgeen wat er in de app geplaatst wordt. Zij bedenken wat voor berichtjes en activiteiten we via de app naar buiten brengen.

Daarnaast heeft onze HR afdeling Seacon Switch bedacht. Als je een bepaalde functie hebt, maar je wil eens iets nieuws proberen, kan dat ook binnen Seacon Logistics. Er zijn altijd afdelingen die extra capaciteit nodig hebben. Zo kun je tijdelijk aan een ander project van een andere afdeling meewerken. Die functieprofielen zetten we op Seacon Switch, een onderdeel van de app. Daar kun je als medewerker dan op reageren.

Dus vanuit verschillende afdelingen zijn jullie wel echt bezig om te kijken hoe je Bundeling in kunt zetten om medewerkers aangesloten te houden?

Ja, zeker. Ook het prikbord gebruiken we hiervoor. Als er bij collega’s iets speelt in hun eigen omgeving, mogen ze dat op het prikbord zetten. Bijvoorbeeld, wanneer je bij een vereniging zit die iets organiseert en je collega’s wil enthousiasmeren om ook te komen, dan mag je hier het prikbord voor gebruiken.

Hoe zou jij ervaring met Bundeling omschrijving

Die is buitengewoon goed eigenlijk. Bundeling helpt ons om OneSeacon te zijn. Collega’s leren elkaar kennen en versterken elkaar. Hierdoor helpt het Bundeling platform ons bij het behalen van onze doelstellingen. Het is gewoon een fijne samenwerking. Ook als er een keer ondersteuning nodig is, wordt het snel opgepakt door Bundeling.