Bundeling

“Het is écht goed dat we Bundeling geïmplementeerd hebben, anders was het een stuk lastiger geweest om in verbinding te staan met al onze werknemers.”

Vitacress Real teelt, verpakt en vermarkt verse kruiden en andere natuurlijke smaakmakers. Dit bedrijf maakt al een jaar of 4 gebruik van Bundeling voor hun interne communicatie. In deze client case vertelt Gina van der Sluis over haar ervaring met het Bundeling platform.

Zou je wat over jezelf en Vitacress Real kunnen vertellen?

Mijn naam is Gina van der Sluis en ik ben werkzaam als marketing- en communicatieprofessional bij Vitacress Real. Vitacress Real produceert verse kruiden. Dat is een hectische branche. We moeten zorgen dat onze producten zo snel mogelijk bij de klant komen, anders krijg je bederf.

Vitacress Real heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. We zijn nu met 60 tot 80 man kantoorpersoneel en hebben daarnaast zo’n 120 medewerkers in de productie. In ons bedrijf werken Nederlandstalige, Spaanse, Poolse en Engelse mensen. We vinden het belangrijk dat iedereen elkaar kan benaderen en dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen kantoor- en productiepersoneel. We werken heel erg aan binding en proberen een fijne werkomgeving te creëren voor iedereen.

De Bundeling app is daar natuurlijk een mooi platform voor. Hoe zetten jullie Bundeling op dit moment in?

We gebruiken Bundeling vooral voor onze interne communicatie. We plaatsen van alles in onze app. Van het soepmenu tot nieuwe collega’s en concepten. Maar ook minder leuke berichten worden gedeeld. Bundeling is voor ons dus echt een middel om iedereen in de organisatie te bereiken.

Al onze medewerkers hebben toegang tot de app. Wanneer we een nieuwe collega hebben krijgt deze meteen een uitnodiging voor de VitApp, zo noemen wij ons platform. Daarnaast gebruiken we Bundeling voor het plannen en organiseren van activiteiten. Wij doen intern aan verschillende spellen. Dat noemen we de Vitalympics. Via de app kan iedereen zich inschrijven, als organisatie kunnen we precies bijhouden wie zich aan- of afmeld voor deze evenementen, super handig! Verder gebruiken we enquêtes en polls om vragen te stellen aan onze medewerkers.

Van welke plugins maken jullie gebruik?

We maken gebruik van de activiteiten-plugin. Hiermee exporteren we alle informatie rondom aanmelding naar Excel, zodat we een mooi overzicht kunnen houden van de deelnemers en hun specifieke wensen, bijvoorbeeld bij een lunch. Daarnaast vragen we collega’s of ze foto’s willen maken tijdens evenementen. Vervolgens roepen we ze op om deze foto’s te delen in onze VitApp. Die foto’s gebruiken wij dan weer voor social media.

Wat zijn de best practices in jullie app?

Dat is duidelijk te merken. Als er iets te vieren is of als er veel mensen betrokken zijn, dan krijgen we de meeste reacties. Naast de berichten die we zelf intern delen, hebben we ook een chatbox, waar iedereen berichten in kan plaatsen. Als collega’s een kindje hebben of als ze jarig zijn delen ze hier meestal zelf een foto. Daar komen ook altijd veel reacties op. We merken dat persoonlijke berichten het meeste interactie krijgen.

Wat ook heel populair is in de Vitapp, ons soepmenu! We serveren iedere dag verse soep in de kantine. Aan het begin van de week plaatsen we een soepmenu in de app, die wordt echt veel bekeken.

Hoe ervaren jullie Bundeling tot nu toe?

Toevallig had ik het er laatst over met een collega. We zeiden tegen elkaar: “Het is écht goed dat we Bundeling geïmplementeerd hebben, anders was het een stuk lastiger geweest om in verbinding te staan met al onze werknemers”. We merken duidelijk een verschil in de binding tussen productie- en kantoorpersoneel. Bundeling maakt de lijntjes een stuk korter. We weten wel zeker dat het platform heeft gezorgd voor meer verbinding binnen Vitacress Real, dus we zijn echt super blij!