Bundeling

Thuiswerkers betrokken houden

Het vinden en binden van nieuwe medewerkers wordt steeds lastiger. Je leest het overal, “krapte op de arbeidsmarkt”. Veel werkzoekenden (vooral millennials) hechten waarde aan één of meerdere dagen in de week thuiswerken, voor een betere work-life balance.

Daarnaast zijn er veel bedrijven die merken dat het thuiswerken in sommige situaties prima werkt. De grote vraag is alleen, hoe kun je al die thuiswerkers betrokken houden bij je organisatie? Dat is precies de vraag die we in deze blog voor je beantwoorden.

5 tips om thuiswerkers betrokken te houden

Hier zijn 5 manieren om medewerkers die thuis werken langdurig betrokken te houden bij je organisatie.

1.   Organiseer fysieke bijeenkomsten

Fysieke ontmoetingen zijn van onschatbare waarde voor de binding tussen je collega’s. Plan regelmatig fysieke bijeenkomsten zoals teambuilding-evenementen, brainstormsessies of informele lunches om collega’s de gelegenheid te geven elkaar face-to-face te ontmoeten. Deze fysieke meetings bevorderen teambuilding, versterken onderlinge relaties en verbeteren de samenwerking tussen collega’s.

Bij Bundeling organiseren we ieder kwartaal een uitje. Voorafgaand aan dit uitje deelt iedere afdeling de resultaten en mijlpalen die behaald zijn en de grootste ontwikkeling die binnen deze afdeling spelen. Daarnaast deelt het management de plannen voor het komende kwartaal.

2.   Zorg voor een gezamenlijke check-in

Begin- of sluit iedere week af met een gezamenlijke check-in. Dit kun je zowel fysiek, online of gemixt inrichten. Kleinere organisaties kunnen dit met het hele team doen, maar voor grote organisaties is het beter om dit per afdeling te organiseren. Maak het niet te langdradig, maar geef iedereen even de kans om te delen waar ze aan gewerkt hebben, wat ze op de planning hebben staan en vraag naar eventuele uitdagingen.

Probeer een cultuur te ontwikkelen waarin open communicatie, verantwoordelijkheidsgevoel en elkaar steunen de norm is. Juist door uitdagingen met elkaar te delen kunnen je collega’s elkaar vooruit helpen!

3.   Feedback en complimenten

Vanuit een management oogpunt is dit vanuit twee kanten belangrijk. Het geven van feedback en complimenten kan alleen wanneer je ook daadwerkelijk op de hoogte bent van het werk van je collega’s. Zorg dan ook dat je regelmatig toetst waar je medewerkers (op afstand) aan werken – en hoe het ze afgaat.

Daarnaast zijn zowel complimenten als constructieve feedback essentieel voor de groei en motivatie van je medewerkers. Dit verhoogt hun zelfvertrouwen en speelt in op het gevoel van erkenning en groei, twee pijlers die zorgen voor een positieve werkomgeving in de ogen van je medewerkers.

4.   Faciliteer thuiswerken

Organisaties die het lastig vinden om medewerkers thuis te laten werken, zijn vaak bang dat hun medewerkers vanuit huis niet effectief zullen werken. Hier kun je als organisatie natuurlijk goed op inspelen. Faciliteer thuiswerkers door te zorgen dat ze over de juiste tools en hulpmiddelen beschikken om effectief thuis te werken.

Denk bijvoorbeeld aan samenwerkingsplatforms, projectmanagement tools en digitale communicatiemiddelen, zoals Bundeling. Maar ook fysieke hulpmiddelen zoals beeldschermen, laptopstandaarden of zelfs bureau’s.

5.   Richt je interne communicatie in als community

Door je interne communicatie in te richten als community kun je het gevoel van gemeenschap binnen je bedrijf, zelfs op afstand, vergroten! Met een interne communicatie-app zoals Bundeling kun je afdelingen en teams makkelijk in verschillende chatkanalen indelen, daarnaast heb je de mogelijkheid informatie te delen met je hele bedrijf of gelabelde groepen.

Hierdoor kun je effectief en efficiënt kennis delen binnen je organisatie, zonder dat medewerkers afhaken. Via Bundeling hebben jouw medewerkers toegang tot al hun interne communicatie en belangrijke documenten vanuit één centrale app die zowel via je smartphone als desktop te openen is!

Digitale transformatie in een handomdraai

Bundeling regelt jouw digitale transformatie in een handomdraai. We hebben al méér dan 1.000 organisaties geholpen om slimmer te communiceren met hun medewerkers, klanten of netwerk. Via jouw gepersonaliseerde platform bundel je al jouw interne communicatiestromen en -tools ineen!

Zo kunnen we jouw app ook integreren met talloze andere systemen. Wil je meer weten of een gratis demo? Neem direct contact met ons op voor meer informatie.